Poznata je stvar kako su najbolja modna inspiracija posljednjih nekoliko godina upravo modni trendovi 70-tih, 80-tih i 90-tih. Upravo su 90-te ,zahvaljujući svojemu posebnome stilu, ono što se najviše vrti modnom scenom ove sezone. U nastavku donosimo neke od velikih modnih trenutaka koji su obilježili 90-te, a koji mogu poslužiti kao odlična modna inspiracija gotovo i 30 godina kasnije.

1. Madonna

Gotovo da nije bilo kombinacije na koju se Madonna u svojoj bogatoj karijeri nije odvažila, ali kada bi birali jedan modni komad po kojem će ostati zapamćena (ali i najviše kopirana), izbor bi pao na špičasti grudnjak koji je povodom njene velike turneje The Blond Ambition World Tour za ovu modnu ikonu kreirao Jean Paul Gaultier.

2. Princeza Diana

Trenutak u kojoj je "obična" mala crna haljina postala poznata kao revenge dress, zasigurno je još jedan u nizu među trenutcima koje upisujemo na listu značajnih modnih događaja iz 90-tih. Kako je ova haljina jedan od najodvažnijih i najposebnijih outfita koji je sa sobom nosio i snažnu poruku, ne čudi kako je ovo jedan od najpopularnijih outfita i nakon više od 20 godina od smrti princeze Diane.

3. Sarah Jessica Parker

Već smo posebno spominjali Sarah u ulozi Carrie B. kao modne inspiracije, ali i u stvarnome životu Sarah nije bila ništa manje modno osviještena. Pored prepoznatljivog ružičastog tila kojeg je Sarah nosila u uvodnoj špici SATC-a, jednako poznata kombinacija bila je i ona poznata kao "the naked dress" koju je odabrala za VH1 Vogue Fashion Awards. Slažete li se kako bi i danas ovakva haljina bila pun pogodak?

4. Fran Drescher

Iako nam je Fran najpoznatija po kratkim, šarenim kombinacijama iz "Dadilje" koje su posebna priča za sebe, ne može se poreći kako je Fran i izvan seta vladala crvenim tepihom 90-tih. Za razliku od outfita u "Dadilji", Franin stil izvan seta bi se ipak mogao opisati kao suzdržaniji i glamurozniji, ali sva ta suzdržanost ipak pada u drugi plan ako uzmemo modne dodatke kao što je i ovaj cvjetni u kosi.

5. Jennifer Aniston

Baš kao i Sarah Jessica Parker, Jennifer se mogla pohvaliti statusom modnog znalca kako u ulozi, tako i izvan nje. Ipak, neki su trenutci posebno zapamćeni, a jedan od njih je i onaj na kojem se zajedno s kolegom Matthewom Perryjem prošetala crvenim tepihom. Prepoznatljiva "Rachel frizura", duga večernja haljina bez naramenica i svilene rukavice, ono su što je dovelo do savršene kombinacije koja bi mogla proći i 24 godine kasnije.