Četrdesete su godine samopouzdanja, zrelosti, ali i elegancije. Iako je kod većine osobni stil već čvrsto razvijen u četrdesetima, nekoliko malih savjeta uvijek dobro dođe. Kako bi se razbila monotonija i unio dašak svježine u ormar, dovoljno je samo obratiti pažnju na detalje koji mogu dovesti do potpunog preokreta stila. U nastavku donosimo modne savjete koji će osvježiti vaš stil i uz koje ćete dobiti nekoliko novih ideja za kreiranje savršenih outfita.

1. Ravne cipele za udobnost

Svi znamo da najbolje izgledamo kada se osjećamo najugodnije. Ne morate se odlučiti na vrtoglavu potpeticu kako bi izgledali trendi i zavodljivo. "Obične" bijele tenisice mogu izgledati jednako trendi ako ih dobro iskombinirate, a ako ste više za eleganciju, blok peta može biti savršeno udoban i trendi izbor.

2. Modni dodaci

Modni dodaci su ono što može biti završni touch uz koji će vaša kombinacija dobiti sasvim novi izgled. Uložite u nekoliko komada modnih dodataka koji će se uklopiti u vaš stil i koje ćete moći uklopiti u svaku kombinaciju. Odvažite se na efektan nakit ili torbicu u jarkoj boji jer upravo takve sitnice mogu učiniti zaokret u vašoj modnoj kombinaciji.

3. Tamni traper

Osim što ćete uz ovaj materijal dobiti vizualno užu figuru,tamni traper će biti pun pogodak tijekom cijele godine. Komadi od plavoga trapera će se vrlo jednostavno kombinirati uz gotovo sve drugo, a ako se odvažite na ulaganje u kvalitetniji komad, dobit ćete odjevni predmet koji će vam trajati godinama. Trapez ili ravni modeli traperica u tamnoj boji će biti dovoljno elegantni i moderni za žene u četrdesetima.

4. Vodite računa o građi tijela

Ovo je pravilo koje vrijedi neovisno o dobi, ali greške posebno dolaze do izražaja što je žena starija. Ne ustručavajte se isprobavati jer ćete tako najbrže uočiti što laska vašoj figuri, a što je najbolje izbjegavati.

5. Srednja dužina rukava

Midi rukavi su posebno popularni posljednjih nekoliko sezona, a osim što će izgledati elegantno i moderno u svakoj vašoj kombinaciji, ne morate se uz njih čvrsto držati klasike. Odaberite puf ili široke rukave koji će dodatno izdužiti gornji dio tijela i maknuti pogled s eventualnih nedostataka.