Jednostavan stil koji se razvija iz godine u godinu i bilježi neprestani porat obožavatelja upravo je minimalistički stil. Monokromatika i pastelne nijanse samo su dio onoga na što prvo pomislimo kada se spomene minimalistički stil. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako stvoriti svoj savršeni minimalistički ormar.

1. Monokromatske kombinacije

Odijevanje u istu boju od glave do pete, jedan je od najjednostavnijih recepata za postizanje minimalizma. Općenito se minimalističkim stilom smatra svaka kombinacija koja u sebi ne sadrži više od dvije boje, a za potpuno novi dojam ispobajte potpuno bijele ili crne kombinacije.

2. Pastelne nijanse

Želite minimalizam, ali ipak niste za all black ili all white kobinacije? Pravo osvježenje tu mogu biti pastelne nijanse koje će biti pravo osvježenje u svakoj sezoni. Ako se odlučite za pastelne nijanse neka print bude što decentniji.

3. Pariški chic

Ima li većih stručnjakinja za minimalizam od Parižanki? Prugasta majica kombinirana uz traperice, bež kaput ili baloner te jednostavne bijele tenisice, pravi su recept kako zasjati u bilo kojoj prilici bez puno truda. Ako se odlučite za ovu kombinaciju, neka i nakit bude što delikatniji kako minimalizam ne bi bio narušen.

4. Geometrijski oblici

Minimalizam nije samo monokromatika. Čiste linije kombinirane s geometrijskim oblicima pun su pogodak kada se radi o minimalističkom stilu. Geometrijski uzorci pun su pogodak ukoliko se ubace u outfit putem color blockinga.

5. Esencijalni komadi

Držite se minimalizma, ali vam često nedostaje inspiracije? Napunite ormar esencijalnim komadima i kombinirajte ih međusobno. Ne možete pogriješiti s malom crnom haljinom,bijelim hlačama,bijelom majicom, džemperima te tamnim ispranim trapericama.