Nekoliko prepoznatljivih odjevnih predmeta i malo, ali ne previše truda, recept su za francuski chic koji je Francuskinje doveo do popularnosti u svijetu mode. Minimalizam koji preživljava iz sezone u sezonu te ulazi u skupnu klasika u modi, moguće je uvesti i u vlastiti ormar pomoću određenih komada. Kojih? Saznajte u nastavku.

1. Traperice ravnog kroja

Izbjegnite skinny modele i bilo što s ukrasima te se okrenite klasičnom ravnom modelu koji će odlično pristajati uz sve. Bilo da se radi o višem ili nižem struku, pripazite da dužina nogavica traperica ne ide previše iznad gležnja. Posebno dobar odabir su ispravni modeli koji će se uklopiti uz svaki uzorak i svaki modni dodatak. Pregledajte sve ženske traperice.

2. Sako

Kombiniran uz odgovarajuće odijelo ili omiljeni ravni kroj traperica, sako je neizostavan komad za postizanje pariškog chica. Oversized modeli, posebno su dobar izbor kod kreiranja kombinacija u pariškom stilu.

3. Prugaste majice

Jedna od prvih slika koja nam se javlja u glavi na sam spomen pariškog chic-a je upravo prugasta majica. Definitivno jedan od klasika koji će vašem ormaru dati pariški štih, a u kombinaciji s crvenim ružem i mačkastim sunčanim naočalama, izgledat ćete kao rođena Parižanka.

4. Satenske slip suknje

Nekoliko posljednjih mjeseci, satenske su suknje zavladale HighStreet trgovinama te nam približile francuski minimalizam. Iako je kroj vrlo jednostavan, uzorci na suknjama mogu biti sve samo ne jednostavni i „obični“. Ipak, prepoznatljive za ovaj stil su neutralne boje: bijela, bež i crna pa ćete možda i lakše uploviti u ovaj stil odabirom suknje u jednoj od neutralnijih nijansi. Provjerite bijele suknje, bež suknje, crne suknje.

5. Bijela košulja

Simbol dobrog ukusa i elegancije, bijela košulja je odličan izbor kako za svakodnevne tako i za formalnije prilike. Iako dolaze u bezbroj stilova, bitno je odabrati one koje najbolje pristaju baš vama. Pripazite da kragna nije premala, niti prevelika, a bitno je obratiti i pažnju na to da košulja odgovara oko grudi. Uz dobru maštu, bijela košulja može biti poput kameleona u vašem ormaru koji će se prilagoditi svakom outfitu.