Velik izbor među bojama i uzorcima te lepršavi i prozračni materijali, samo su dio onoga što karakterizira ljetnu odjeću, između ostalog i ljetne modele hlača. Već nekoliko sezona palazzo i culotte su krojevi koji su se kroz ljetne boje i uzorke ušuljali i na ljetnu modnu scenu.

1. Kratke hlače

Ljetni klasik od uvijek, posljednjih je nekoliko sezona dobio novi trendi izgled. Visoki struk i ne prekratka dužina nogavica, učinile su ovaj model hlača prigodnim svima. Dodatan plus za model koji se našao na našem prvom mjestu, odličan je izgled u kombinaciji s nekom od elegantnih ljetnih majica ili košulja.

2. Palazzo hlače

Lepršave i široke nogavice, ono su po čemu možemo prepoznati palazzo kroj hlača. Lagane, ali s druge strane i elegantne, palazzo hlače su idealne za svaku ljetnu kombinaciju. Posebno dobro kod ovog kroja hlača je to što funkcioniraju dobro uz gotovo svaki oblik tijela te postaju svačiji najdraži odabir.

3. Culotte hlače

Izgledom bi se culotte model hlača najjednostavnije mogao opisati kao mješavina midi suknje i cropped hlača. Idealan za casual prigode, ovaj će model hlača biti odlična kombinacija sa svakom majicom, bluzom ili topom, a ako se odlučite na nešto formalnije, visoke salonke i sako će preokrenuti kombinaciju u sasvim drugome smjeru.

4.Ravne hlače s uzorkom

Već smo spomenuli kako razni uzorci u šarenim bojama odlično prolaze pod ljeto. Za svakodnevne poslovne prilike, upravo je jednostavni ravni model najbolji izbor. Iako ovaj model hlača vizualno izdužuje figuru, bitno je pripaziti na područje bokova i stražnjice na kojem ne bi trebalo biti „viška“ s obzirom na to da je ovaj kroj u tom području najuži.

5. Capri hlače

S nazivom prema talijanskom otoku poznatom kao ljetovalištu, ovaj kroj hlača sam po sebi zrači ljetnom modom. Dužine iznad gležnja i ravnog, uskog kroja, ove hlače su idealne za dnevne kombinacije. Najbolja kombinacija uz capri hlače, majica je dužine do bokova ili za hladnije ljetne dane lagana jakna ili sako u istoj dužini.