Nešto što je markirano često može izgledati jeftinije od nečega što vam je vaša krojačica sašila skroz povoljno, a objašnjenje za to leži u tkaninama, ali i u kroju komada. Postoje određeni materijali koji svemu donose određenu dozu elegancije i luksuza, a time vašu modnu kombinaciju podižu na višu razinu. Ako dobrome materijalu znate dodati i ključnu boju, dobivate kombinaciju uz koju će svaki vaš outfit ove zime izgledati luksuzno. U nastavku donosimo 5 materijala uz koje ćete uvijek dobiti više.

1. Baršun

Baršunaste haljine, suknje, ali i kombinezoni su ključni komadi koji odišu luksuzom i raskošem i bez kojih blagdanska sezona teško prolazi. Iako će ostatak luksuznih materijala najbolje pristajati uz neke neutralne nijanse, baršun tijekom zimskih mjeseci savršeno izgleda u raskošnoj crvenoj i zelenoj koje će još bolje prenijeti blagdanski duh.

2. Pletivo

Svako raskošno i oversized pletivo https://odjeca.hr/zene/odjeca/dzemperi-i-vestea na određeni način luksuzno, posebno ako odaberete komade napravljene od kašmira. Iako je kašmir najkvalitetnije i najluksuznije pletivo, ako želite proći jeftinije uvijek birajte krupnije tkanje koje će izgledati elegantnije i bogatije u odnosu na sitnija tkanja. Kod pletiva ove sezone najbolje prolaze puloveri, prsluci i kardigani koji izvrsno izgledaju u svim kombinacijama.

3. Saten

Kada odaberete saten, dobit ćete efekt vrlo sličan svili, ali po puno pristupačnijoj cijeni. Ovisno o komadu kakav želite nositi, možete odabrati vrstu satena, ali i to hoće li saten biti mat ili sjajan. Smatra se kako je za luksuzan efekt bolje birati mat izdanje satena jer će neke nijanse sjajnoga izgledati jeftino.

4. Vuna

Zima je izvrsno razdoblje za raspravu o vuni jer je sada idealno vrijeme za ulaganje u kvalitetan i elegantan vuneni sako ili kaput. Kada govorimo o vuni, tu je ona teorija o kombinaciji luksuznih materijala i neutralne nijanse u potpunosti točna jer se svi moramo složiti kako je iz sezone u sezonu jedan od najpopularnijih modela onaj klasični model zimskog kaputa u boji devine dlake.

5. Pepita uzorak

Komadi u pepita uzorku su nešto što zrači otmjenošću i luksuzom kako god bili kombinirani. Zimi ovaj šminkerski uzorak možete nositi na kaputima, sakoima ili kompletićima koji će najbolje izgledati u svim neutralnim nijansama, a sigurni smo i kako nikome neće promaknuti takva chic izdanja za koju god ih priliku pripremili.