Iako nas svaka sezona počasti novim modnim trendovima, moramo priznati kako to može biti pogubno za novčanik. Iako si je uredu priuštiti poneki modni komad iz nove sezone, kupnja svega što nam se svidi može biti previše i u konačnici bespotrebna. Kako uštedjeti dio novca, a opet s druge strane održati ormar modernim, saznajte uz nekoliko savjeta.

1. Essentials

Modni essentials, odnosno modna baza je korak broj jedan koji je potreban za uštedu novca. Uložite u komade koji mogu poslužiti kao baza svakome outfitu uz koje će se moći kombinirati zanimljivi modni dodaci kojima ćete u korak pratiti tekuću modnu sezonu. Uložite u dobar par traperica, bijelu košulju te kvalitetan sako, a ostale detalje kombinirajte prema trenutnim trendovima.

2. Slijepo praćenje trendova može biti skupo

Svaki trend ne mora biti i vaš odabir. Prije kupnje nekog komada koji je trenutno inn, razmislite u koliko ćete ga kombinacija moći ubaciti te koliko će vam se isplatiti kvalitetom. Ruku na srce, nešto što vidimo na nekome možda uopće neće pristajati nama tako da je isprobavanje prije kupnje i planiranje barem tri različita outfita s tim komadom nezaobilazno kako se ne bi bacili u nepotreban trošak.

3. Dobar krojač je zlata vrijedan

Osim što je ponekad puno jeftinije sašiti komad odjeće i prilagoditi ga prema svojoj građi tijela, imati dobroga krojača je izuzetno bitno kod popravaka koji su nužni kako bi sve uvijek izgledalo besprijekorno. Sužavanje i skraćivanje, dva su koraka koja se ne smiju zanemariti, a dobar krojač koji vlada svojim zanatom će svaki komad za vas učiniti savršenim.

4. Važno je poznavati vlastiti ormar

Svatko od nas ima omiljene komade kojima se uvijek vraćamo i koje kombiniramo uz najviše modnih kombinacija. Prilikom svake kupnje, bitno je prisjetiti se baš tih komada i razmisliti hoće li i komadi iz najnovijih kolekcija ići uz ono što najviše nosimo. Ponovno provedite plan o barem tri kombinacije koje će biti izvedive iz vašeg omiljenog komada i nove krpice. Ako to ne možete, odgodite kupnju i preskočite trošak koji vam se najvjerojatnije neće isplatiti.

5. Budite kreativni

Kada smo već kod klasika, prije nego bacite dugogodišnju najdražu košulju, pokušajte joj nekim DIY projektom unijeti novi look. Poigrajte se gumbima, ukrasima te prepustite krojaču promjenu kroja, a zauzvrat ćete dobiti novi komad koji ćete moći ubaciti u nove kombinacije.