Dizajneri su kroz najnovije trendove do svih nas pokušali donijeti barem sitni tračak optimizma za kojim svi odavno žudimo i to kroz vedre boje, cvjetni print i mnoštvo šljokica. U nastavku donosimo ključne trendove koje ćemo rado nositi još mjesecima i uz koje ćemo lako postići jednostavan, efektan i ženstven dojam bez puno muke. Svoju inspiraciju za nadolazeće mjesece možete pronaći na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Print u prvome planu

Printevi se prilagođavaju svakoj sezoni, a ove sezone se od printeva očekuje da budu što veći i što naglašeniji, neovisno o kojem printu se radilo. Kako posljednjih mjeseci nema previše prilika za koje bismo se trebali posebno potruditi, najjednostavniji potez za efektan look možete postići uz maxi haljinus cvjetnim uzorkom u kojoj ćete se uvijek osjećati ženstveno i chic.

2. Pletivo i tijekom toplijih dana

Pletivo će ovoga proljeća služiti kao najjednostavnije sredstvo za postizanje ležernog chic stila u kojem će prvenstveno biti zadovoljen kriterij udobnosti. Kako temperature postanu toplije, tako će pletivo postajati sve tanje i rjeđe pleteno, a komadi s kojima nećete moći pogriješiti su pletena haljina ili kardigan koji ćete moći iskoristiti za proljetno neodlučno vrijeme.

3. Sve na kopčanje

Do sada smo odjevne komade na kopčanje uglavnom posuđivale od dečkiju, ali ova nova sezona nam donosi dugmeta u najženstvenijim siluetama. Komade na kopčanje možemo iskoristiti uz oversizedili pripijene komade, puff rukave ili mnoštvo šljokica koje uvijek izgledaju savršeno.

4. Sportski stil

Fitness influenceri su zavladali svim društvenim mrežama, a to je za sobom ostavilo traga i po pitanju mode. Iako je do sada nekakvo nepisano pravilo branilo nošenje trenirki bilo gdje osim kod kuće, sada je sve češće moguće vidjeti trendseterice kako gradom šeću odjevene u sportsku odjeću od glave do pete i moramo priznati kako se ne možemo požaliti na taj najnoviji (i najudobniji) trend.

5. Blještavilo nikada ne prestaje

Kada ove sezone govorimo o blještavilu na odjeći, ne mislimo isključivo na šljokice. Svaki materijal koji u sebi sadrži metalik odsjaj je dobrodošao, a blještavilo izgleda izvrsno kombinirano s intenzivnim nijansama uz koje najlakše možete naglasiti svoju individualnost i kreativnost.