Iako se trendovi neprestano mijenjaju i svaka sezona sa sobom nosi nova modna pravila, pravilno postupanje kod nošenja i održavanja kupaćih kostima može produžiti nošenje vašeg omiljenog kupaćeg kostima i do nekoliko sezona. Na što paziti kod nošenja kupaćeg kostima i kako ga održavati možete saznati u nastavku.

1. Pažljivo birajte materijal

Kupaći kostim je komad koji je izložen raznim utjecajima koji ga mogu oslabiti ili uništavati. Primjerice, slana ili klorirana voda i jako sunce mogu utjecati na elastičnost kupaćeg kostima, a veliku ulogu u svemu tome mogu imati materijali od kojih se rade kupaći kostimi. Birajte umjetne, čvrste materijale koji će biti otporniji na rastezanje, sunce i utjecaje vode. Birajte kupaće kostime koji se sastoje iz dva sloja, a svakako izbjegavajte i kostime u kojima je velik postotak pamuka jer će biti podložniji bržem uništavanju.

2. Na što paziti kod nošenja?

Kod nošenja kupaćeg kostima pazite na kakve materijale i površine sjedate jer će grube podloge dovesti do efekta iznošenosti na kostimima. Kod upotrebe proizvoda za zaštitu od sunca pripazite na to da sam proizvod ne dođe na kupaći kostim kako bi izbjegli masne mrlje koje će se kasnije teško skinuti. Nakon izlaska iz mora ili bazena, svakako pripazite na to da isperete kupaći kostim od mora ili klorirane vode.

3. Održavanje kupaćih kostima

S obzirom na to da se za izradu kupaćih kostima koriste umjetni materijali, bitno je paziti kako peremo i sušimo kupaće kostime. Pranje kupaćih kostima je dozvoljeno samo na niskim temperaturama i sblagim sredstvima. Idealni će biti programi za ručno pranje, a glačanje i izbjeljivač ne dolaze u obzir. Kod sušenja nikako ne ostavljajte kupaći kostim direktno na suncu jer će ono oštetiti materijal.

4. Najdugovječniji model

Osim što klasika nikada ne izlazi iz mode, klasični modeli kupaćih kostima su idealni iz razloga jer će najduže trajati. Klasični bikini s "trokutima" na vezanje će biti najbolji i najdugotrajniji izbor jer neće djelovati staromodno, a moći ćete ga prilagoditi vlastitome tijelu uz kilogram više ili manje. Ponudu klasičnih, ali i trendi modela kupaćih kostima možete pogledati na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih hrvatskih webshopova za odjeću, obuću i modne dodatke.