Jasna je stvar da se sve u modi neprestano kreće i trendovi se s vremenom ponavljaju. Ako imate naviku čuvati staru odjeću negdje na dnu ormara, ovo je savršeno vrijeme da pregledate zalihe jer su ove sezone trendovi u retro štihu. U nastavku donosimo 5 trendova koje možete oživjeti uz pomoć odjeće iz bakinog ormara. Obratite pažnju na modne dodatke i komade u retro štihu koji će biti dovoljni sami za sebe.

1. Marame u kosi i na glavi

Marame u kosi su jedan od omiljenih modnih dodataka koji su savršeni za kreiranje casual i elegantnih frizura koje će svakome pristajati savršeno. Iako su se ranije češće mogle vidjeti marame upletene u pletenice ili svezane oko repa, trenutno su popularnije marame bogatih printeva svezane oko glave.

2. Male torbe s velikim ručkama

Gotovo da ne postoji modni dodatak koji nas više podsjeća na naše bake od malih torbica s velikim ručkama koje su ovoga ljeta pravi hit. Ovisno o onome što volite, možete birati između neutralnih ili onih intenzivnih nijansi uz koje nikako nećete ostati nezamjećeni.

3. Sunčane naočale s okruglim okvirima

Retro detalj koji će izgledati glamurozno u svakoj kombinaciji su upravo predimenzionirane sunčane naočale s okruglim okvirima koje ovoga ljeta nosi većina trendseterica. Ipak, budite oprezni ako imate okruglo lice jer će ovakav okvir dodatno zaokružiti izgled lica.

4. Mini džemperi na kopčanje

Sve pleteno s gumbima i u mini formi je apsolutni modni hit ove sezone, a što nas uvelike podsjeća na naše bake. Inspiracije za kombiniranje pletenih komada možete potražiti u modnim kombinacijama parižanki koje su prave majstorice u kombiniranju najjednostavnijih kombinacija koje u sebi sadrže pletivo.

5. Kardigani umjesto ogrtača

Još jedan od trendova za koji možete pronaći inspiraciju od parižanki su upravo kardigani lagano svezani oko vrata, umjesto ogrtača. Takve kombinacije su idealne u hladnijim ljetnim večerima kada lagano pletivo možete prebaciti preko slip haljine.