Kako se krećemo kroz prosinac, tako se sve više bliže događaji zbog kojih i volimo blagdane. Obiteljska okupljanja, poslovni domijenci te doček Nove godine, samo su dio onoga što nam prosinac donosi, a kako bi svaki od navedenih događaja i okupljanja dočekali potpuno spremni po pitanju mode, donosimo 5 must have komada koji će podići svaki look, a uz koje ćete izbjeći onu vječnu dilemu: "Što obući?".

1.Svečani sako

Bilo da se radi o kombinaciji s pripadajućim svečanim hlačama, najdražim trapericama ili odjenut na koktel haljinu, sa svečanim sakoom jednostavno ne možete pogriješiti. Što zbog funkcionalnosti i nepogrješivog chic-a, a što zbog toga što nikada ne izlazi iz mode, svečani sako je jedan od komada na koje vrijedi uložiti. Ako se odlučite na neku neutralniju boju, imat ćete komad koji ćete moći iskoristiti na više blagdanskih kombinacija, a u svakoj ćete zablistati gdje god se pojavili.

2. Midi suknja

Već je svima poznato to da midi suknja prolazi u apsolutno svakoj situaciji. Jednaka je stvar i u nadolazećoj blagdanskoj sezoni gdje midi satensku suknju možemo proglasiti komadom koji je moguće nositi iz dana u dan. Ovisno o prilici na koju ste se zaputili, dajte mašti na volju. Kombinirajte midi suknju s majicom uguranom u suknju ili ju obucite uz svečani sako, a kombinacije obuće također mogu sezati od salonki pa sve do combat čizama.

3. Umjetno krzno

Odavno je lažno krzno s leopard uzorkom prestalo biti kič. Najjednostavniji trik za podizanje svake blagdanske kombinacije, ali i svačijeg samopouzdanja leži upravo u umjetnom krznu i zanimljivom uzorku. "Obična" kombinacija traperica i bijele košulje može otići u sasvim drugome smjeru ako se odjene ispod bunde s animal printom, a dodatan plus u ovim hladnim mjesecima je i udobnost i toplina koju ovakvi komadi nose sa sobom.

4. Šljokičasti set

Mala crna haljina u vaš će ormaru uvijek donijeti dozu elegancije, ali ovih blagdana ne propustite odabrati šljokičasti set u kojem ćete zasjati. Gornji i donji dio možete nositi odvojeno na neke manje blještave komade. Na primjer, hlače sa šljokicama se mogu savršeno uklapati s pletenim komadima, ali i najobičnijom svilenom bluzom. Otpustite kočnice i ne ustručavajte se zasjati.

5. Party haljina

Jedan komad s kojim ćete najbrže biti spremni za blagdanska okupljanja, a koji vas nikada neće ostaviti na cjedilu je party haljina s dugim rukavima koja kao da je i nastala za zimske prigode. Odaberite crvenu ili neku sličnu jaču koja će se savršeno uklapati sa zlatnim modnim dodatcima bez kojih zimski blagdani ne mogu proći.