Moda je nešto ciklično i nešto što svaka sezona uspije osvježiti i izmijeniti. Koliko god moda uvijek težila promjenama, postoje klasici koji su s vremenom postali must have komadi koji uvelike olakšavaju kombiniranje i podižu cjelokupnu kombinaciju. U nastavku donosimo popis must have modnih komada koji će vam godinama služiti, neovisno o modnim trendovima.

1. Mala crna haljina

Ovo je komad u kojeg apsolutno vrijedi uložiti. Osim što ćete malu crnu haljinu moći odjenuti u bilo kojoj prigodi, mala crna haljina se bez problema kombinira uz razne stilove modnih dodataka. Haljina će vam se najviše isplatiti ako kroj haljine prilagodite vlastitom obliku tijela, a modni dodaci vam preostaju za igru i kombiniranje.

2. Kvalitetna torba

Ako želite komad koji će vam služiti iz sezone u sezonu, neka vam ne bude žao uložiti u kvalitetnu torbu. U posljednje vrijeme sve češće na svjetlo dana izlaze torbe hrvatskih dizajnera koje se mogu pohvaliti kako estetikom, tako i kvalitetom. Ako odaberete kvalitetnu torbu, ona može postati komad koji će se prenositi generacijama.

3. Prepoznatljivi parfem

Ako želite dodatno istaknuti svoju osobnost, odaberite parfem po kojem će vas svi pamtiti i koji ćete nositi godinama. U potrazi za svojim savršenim parfemom, nemojte se ustručavati isprobati nekoliko različitih parfema te svakako obratite pažnju i na vintage mirise.

4. Odijelo po mjeri

Neovisno o poslu kojim se bavite,odijelo po mjeri je must have koji će vam uvijek dobro doći. Prilagodite kroj hlača svome obliku tijela, a neka se nijansa odijela slaže s vašim podtonom kože. Za vizualno dužu figuru, uz odijelo kombinirajte štikle u špic koje će vas dodatno "izdužiti".

5. Crne ili nude salonke

Uz sve gore navedene klasike ne možete proći bez klasičnog modela salonki u crnoj ili nude boji. Iako možda češće odabirete ravnu obuću zbog udobnosti, jednostavno u ormaru morate imati jedan klasičan model salonki koji ćete vaditi u posebnim prilikama.

6. Prepoznatljivi ruž za usne

Poput prepoznatljivog parfema, prepoznatljivi ruž je nešto uz što ćete u trenu istaknuti svoju osobnost i što će svaku vašu kombinaciju podići bolje od bilo kakvog nakita. Birajte nijanse koje će se slagati s vašim podtonom, a kada jednom pronađete svoju savršenu nijansu, ne odvajajte se od nje.