Ženskih kombinacija za ljetna vjenčanja smo se već dotakli, a kako muška strana priče ne bi bila zakinuta, donosimo muška odijela koja će biti odličan izbor za svaku svečaniju priliku, uključujući i ljetna vjenčanja.

1. Klasično tamno plavo odijelo

Ono što je mala crna haljina u ženskom svijetu, to je tamno plavo odijelo u muškome i gotovo da ne postoji odjevni predmet koji bi mogao proći u više situacija. Pametan izbor kod šivanja ovakvog odijela, odabir je tkanine srednje debljine koja će odijelo učiniti nosivim tijekom cijele godine. Bitno pravilo kod odijela s dva gumba je to da se gornji gumb kopča uvijek, dok donji ostaje otkopčan.

2. Sivo odijelo

Vaše tamno plavo odijelo vam je dosadilo i u potrazi ste za zamjenom? Tu uskače sivo odijelo. Kada govorimo o sivim odijelima, tu boja puno znači. Naime, svijetlo siva odijela su više prikladna za casual prigode i za ljeto. Balans i usklađenost igraju veliku ulogu kod muških odijela te na to treba obratiti pažnju kod odabira kravate. Širina kravate se treba podudarati sa širinom revera, a u posljednje vrijeme su u modi tanji reveri, dok su oni širi prikladniji za starije muškarce.

3. Dvostruko tamno odijelo

U usporedbi s jednostranim sakoom, ona dvostruka će svakako privlačiti više pažnje na sebe, a upravo je iz tog razloga bitno da je kroj savršen. Kod dužine sakoa pripazite da vaš sako prekriva zatvarač na hlačama i stražnjicu. Bitno za naglasiti kod dvostrukih odijela je to da su ipak malo manje svestrana u odnosu na jednostrane tako da neće biti najbolji odabir za casual prigode.

4. Večernje odijelo

Večernje odijelo ili smoking pravi je izbor za svečanosti na kojima se želite prikazati u punome sjaju. Uz muško večernje odijelo, neizostavna su kombinacija bijela košulja s leptir mašnom i crne lakirane cipele, a duboki izrez na prsima i svileni rever dodat će poseban dašak glamura cijeloj kombinaciji.

5. Ljetna odijela

Kod odabira vašeg ljetnog odijela, pažnja se usmjerava na tkaninu, posebno onu koja bolje propušta zrak. Također, bitno je obratiti pažnju na boje, a kada govorimo o ljetnim odijelima ništa neće bolje naglasiti preplanulu put od zemljanih tonova i pastelnih nijansi. Također, kada se govori o ljetnim odijelima, manje podstavljena, odnosno mekša ramena će manje zadržavati toplinu.