S obzirom na to da se 2019. lagano bliži svome kraju, vrijeme je da napravimo kratak pregled svega što se događalo u modnome svijetu ove godine. Na modnoj sceni 2019. smo viđali razne kombinacije uzoraka, materijala te odjevnih predmeta iz različitih vremenskih modnih razdoblja, ali naglasak je ipak stavljen na održivu modu što svakako ima svoje prednosti. U nastavku slijedi kratak pregled svih modnih trendova koji su obilježili 2019. godinu.

1. Povratak uzoraka

Gotovo da nije bilo niti jednog našeg članka koji se barem jednim dijelom nije odnosio na animal print koji je definitivno zavladao modom. Uvukao se u sve pore mode, od glavnih komada pa do modnih dodataka, a na snazi su jednako sve varijante životinjskog uzorka kao i životinjski uzorci u svim bojama. Osim animal printa, na modnoj sceni je jednako popularan ove godine bio i karirani uzorak koji je također bio popularan u svim bojama i kombinacijama.

2. Mini VS. Oversized

Što se modnih dodataka tiče, nije bilo jedne određene krajnosti. Iako su početak godine obilježile mini torbe koje su jedva uspijevale pohraniti mobitele, kraj godine su obilježile maxi, oversized torbe u kojima se moglo pohraniti sve što vam je potrebno za cijeli dan (a i više od toga). Iako smo najrjeđe viđali srednje veličine torbica koje su možda najpraktičnije, mini i maxi modeli su taj manjak uspješno nadomještali efektnošću.

3. Vladajuće boje

Iako je 2019. uglavnom vladalo šarenilo, razne nijanse ljubičaste i zelene su zasluženo prevladale i tako postale jedan od trendova koji je obilježio 2019. godinu. Razni sezonski trendovi su sa sobom nosili različite nijanse ovih dviju boja, ali najveći dojam su za sobom ostavile boja lavande te mint zelena koje su zavladale brojnim kolekcijama velikih modnih brendova.

4. Slip haljine

Za 2019. možemo reći kako je oživjela slavu slip haljina gotovo jednako kao što su bile popularne u 90-tima. Kombinirane s nekim drugim modnim dodatkom ili kao kombinacija same za sebe, slip haljine su definitivno vladale modnom scenom tijekom svih godišnjih doba 2019-te. Sve ostalo, popularne boje i uzorci, samo su se uklapali u kombinaciju sa slip haljinama, a haljine su se prilagođavale svakoj prilici, od onih casual pa sve do onih poslovnijih.

5. Bucket šeširi

Od najpoznatijih trendseterica pa do modno osviještenih celebrity zvijezda, svatko je imao svoj it modni dodatak- bucket šešir. Iako se u početku činilo kako ovaj modni dodatak ne obećava puno, razne kombinacije materijala, boja i uzoraka su preokrenule igru u korist bucket šešira te ih postavila na ljestvicu top modnih trendova koji su obilježili 2019. godinu.