Iako su češće vjenčanja rezervirana za proljetne i ljetne mjesece, često parovi biraju baš jesen za svoj veliki dan. Kada bi se u najkraćim crtama moglo osmisliti pravilo za jesenske svadbe, ono bi glasilo otprilike: "Toplo, ali elegantno". Koji će to modni trendovi izgledati istovremeno chic i biti prikladni za hladnije jesenske dane možete saznati u nastavku.

1. Midi ili maxi haljine dugih rukava

Midi ili dugačke haljine dugih rukava su jedan od omiljenih jesenskih komada koje možete odabrati za odlazak na svadbu. Osim što će biti dovoljno topla, ali i prozračna za sve vremenske uvjete, haljini s dugim rukavima će biti potrebno tek nekoliko dobrih detalja kako bi kombinacija bila potpuna. Ove jeseni su popularni retro cvjetni uzorci koji će izgledati efektno u svakom izdanju

2. Chic šarena odijela

Odijela u boji su već nekoliko sezone apsolutni hit kako u ležernim, tako i u svečanim prilikama. Ako se ove jeseni odlučite na svadbu odjenuti odijelo u boji, ohrabrite se i odaberite neku intenzivnu nijansu poput crvene ili ljubičaste. S obzirom na to da je veća vjerojatnost za nižim temperaturama, neka odabir obuće padne na salonke umjesto sandala.

3. Baršunaste modne kombinacije

Čim ljeto završi, u ormare uvodimo baršun koji tu ostaje sve do blagdanske sezone u kojoj je taj raskošni materijal nezaobilazan. Za jesenska vjenčanja će savršen izbor biti baršunaste suknje ili haljine koje će se lako kombinirati s nekim jednostavnijim komadima, a istovremeno davati sofisticiran i ženstven look.

4. Ne zaboravite na detalje

Detalji su ono što upotpunjuje svaku našu kombinaciju i izdvaja je iz mase. Bilo da se radi o jednostavnom ukrasu za kosu ili o upečatljivim statement naušnicama, nikako ne preskačite detalje. Pripazite samo da boju ukrasa na torbici i cipelama prilagodite i boji nakita kako bi sve bilo u istome tonu.

5. Birajte zatvorenu obuću

Nikako ne želite da vam raspoloženje na svadbi pokvare mokra ili smrznuta stopala. Upravo iz tog razloga za jesenske svadbe odaberite salonke, gležnjače ili visoke čizmice koje će se s lakoćom uklopiti u sve iznad navedene kombinacije. Ako birate salonke, dobro je imati na umu kako nikako ne možete pogriješiti s klasičnim crnim ili nude modelom.