U ovoj Novoj godini, svi se nadamo novim počecima i odmaku od svega što nam je 2020. donijela. Iako se sve vrti u krug kada je moda u pitanju, svaka nova sezona ipak donese nešto drugačije. Što možemo očekivati po pitanju modnih trendova tijekom 2021. godine možete saznati u nastavku, a u potragu za svojim trendi komadima krenite na modnoj tražilici Odjeća.hr koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Pastelne nijanse

Iako je kraj 2020. bio obilježen intenzivnim nijansama koje su se kombinirale bez velikih pravila, najbolji uvod u novu sezonu je povratak nježnim pastelnim nijansama koje će ujedno biti i savršen uvod u proljeće. Između svih pastelnih nijansi, najbolju prognozu imaju nježna lila i žuta, ali ni pastelne nijanse plave neće biti ništa manje popularne.

2. Karirani tvid

Nekada simbol statusa i jedan od zaštitnih znakova modne kuće Chanel, a danas ponovno jedan od omiljenih modnih trendova idealan za sve poslovne i dnevne prigode će vladati modnom scenom tijekom cijele godine. Ako ste u potrazi za svojim savršenim modelom, birajte sakoe s pojačanim ramenima i elegantnim gumbima, a karirani sako od tvida će biti izvrsna kombinacija uz traperice i gležnjače ili cipele na blok petu.

3. Naglašeni struk

Ove je godine naglašeni struk must have, bez obzira na to što odjenuli. U skladu s ostatkom modne kombinacije birajte remen sa statement, jednostavnom kopčom ili čak onom sa zakovicama, a najbitnije je da je silueta naglašena.

4. Cvjetni uzorak

Ovo je jedan od trendova koji se ponavlja iz sezone u sezonu, a jedino što se mijenja su cvjetni motivi. Dok je prošlu godinu obilježio cvjetni uzorak inspiriran 60-tim i 70-tim godinama, ove godine u središte pozornosti dolaze što veći i što naglašeniji cvjetni uzorci. Kao i inače, najbolji i ujedno najjednostavniji način za iznositi cvjetni uzorak je maksi ili midi haljina s cvjetnim uzorkom koju ćete moći nositi tijekom cijele godine.

5. Oversized traperice

Nova godina u prvi plan donosi oversized modele traperica koje će se najbolje kombinirati uz oversized košulje i sakoe. Traprice dolaze u obzir u svim bojama, a najbolje će izgledati udobni modeli s visokim strukom i širokim nogavicama.