Još svega nekoliko dana nas dijeli od početka novog desetljeća i dok se s jedne strane sumira sve što se dogodilo u prethodnih deset godina, mi vam u ovom članku donosimo novitete po pitanju modnih trendova koje možete očekivati u nadolazećoj 2020. godini. Što ćemo to najviše viđati na policama dućana u nadolazećim mjesecima saznajte u nastavku.

1. Puf rukavi

Organdij je zavladao modnim detaljima još sredinom 2019., a predviđena mu je jednaka popularnost i u 2020. Istovremeno chic i sexy, puf rukavi će biti idealan dodatak kojim ćete svakodnevnim kombinacijama dodavati dašak drame. Iako najučestaliji, organdij definitivno nije jedini materijal u kojem ćemo susretati puf detalje, a najveća je prednost puf detalja to što ćete ih moći odabrati kako za svakodnevne, tako i za one posebne prigode.

2. Falte i nabori

Bluze, haljine i suknje, sve su to komadi koje ćemo viđati s dodatkom nabora i falti u nadolazećoj godini. Zanimljivi vizualno i po teksturi, bit će idealni za sitne promjene u garderobi. Za luksuzniji efekt kombinirajte falte i plisse materijal koji je postao glavna zvijezda svih HighStreet trgovina.

3. Koža

Koža svake godine ima barem jedno godišnje doba u kojem preuzme glavnu ulogu, a u 2020. godini će se prema onome što modni stručnjaci kažu vladati cijele godine. Uvijek atraktivni, popularni će biti komadi od brušene, ali i sjajne, lakirane kože. Kao i do sada, kožna suknja će biti komad koji će spašavati svaku kombinaciju te se slagati sa svime, a sve dužine ostaju jednako popularne. Novitet koji dolazi 2020. je širok raspon boja kože, što će donijeti svježinu u odnosu na prethodne sezone

4. Maxi pleteno

Inspirirane 90-tima, maxi uske haljine će biti pun pogodak u 2020. godini. Kombinirane samostalno u toplijim danima ili na traperice u hladnijima, odličan su razlog da se haljina nećemo odreći niti u zimskim mjesecima. Idealne kombinacije bit će uz visoke čizme ili gležnjače koje će također zadržati svoju popularnost, a često ćemo viđati kombinacije maxi pletenih haljina i puf rukava.

5. Buttercup žuta

Svaka godina ima svoje hit boje, a u 2020. će upravo ova pastelna nijansa žute mamiti s polica. Osim što donosi vedrinu, buttercup nijansa žute će donijeti dašak elegancije svakom komadu odjeće neovisno o godišnjem dobu.