Iako je moda nešto dinamično, nešto što neprestano diktira neke novine, postoje modna pravila i savjeti koji neprestano vrijede i uz koje nema pogrešaka. U nastavku donosimo savjete uz koje nikada nećete imati dvojbu oko vlastitog modnog odabira.

1. S klasikom ne možete pogriješiti

Iako se plave traperice kombinirane na običnubijelu košulju mogu činiti kao preobična modna kombinacija, s takvim izborom nikada ne možete pogriješiti. S jedne strane ova kombinacija donosi dozu prozračnosti, a s druge strane šarm francuskog chic-a, ali kako god da gledate, ovaj outfit nikada ne izlazi iz mode.

2. Ne zanemarujte modne dodatke

Volite klasiku i neutralne boje, ali neprestano imate osjećaj kako nešto nedostaje vašoj modnoj kombinaciji? Začinite svoj look upečatljivim modnim dodacima koji će se osim bojom isticati i neobičnim oblikom. Cipele, torbica ili efektna marama su uvijek pun pogodak.

3. Stavite kvalitetu iznad kvantitete

U današnje vrijeme je serijska proizvodnja na svome vrhuncu, a kao rezultat dobivamo pad kvalitete. Prije nego bez razmišljanja kupite neki komad odjeće, provjerite njegov sastav kako ne bi dobili loš komad koji će izdržati svega nekoliko pranja. U obzir uzmite i lakoću održavanja kako vam nepromišljen odabir u konačnici ne bi oduzimao previše vremena.

4. Poznavanje vlastite figure

Kako ne biste griješili, ključno je da poznajete što će laskati, a što ne vašoj figuri. Prigrlite komade koji će naglašavati vaše vrline, a izbjegavajte one koji će vas vizualno kratiti i proširivati. Zapravo ne postoje nedostatci u obliku tijela, postoji samo loše odabrana odjeća koja ne surađuje s vašom figurom.

5. Prigrlite uzorke

Nebitno radi li se o animal printu, prugicama ili točkicama, svaki uzorak će osvježiti i pomladiti modnu kombinaciju. Za dodatak dinamike u modnoj kombinaciji, dopušteno je kombinirati razne printove, čak i one koji su na prvu možda nespojivi.

6. Prigrlite boje

Iako je klasika vječna, ne možete pogriješiti ni odabirom pojedinih komada ili cijele kombinacije u nekoj intenzivnoj boji. Trenutno su inn i sve pastelne nijanse za one koji možda žele nešto nježnije, a ako želite u potpunosti izaći iz zone komfora i klasike, odvažite se na color blocking, kojim ćete u jednoj kombinaciji suprotstaviti dvije ili više oprečnih boja.

7. Imajte mjeru u pokazivanju gole kože

Iako danas ne postoje pravila o pokazivanju golotinje, često vrijedi pravilo kako je manje zapravo više. Budite odmjereni kako ne bi prešli na stranu neukusa, a najjednostavnije pravilo kojeg se možete držati je to da otkrijete jedan dio tijela kako bi vaš outfit ostao odmjeren i odabran s dobrim modnim ukusom.