Svaka žena koju se proglasi za stilsku ikonu ima ono nešto prepoznatljivo što njen stil izdvaja iz mase, ali to gotovo nikada nije slijepo praćenje najnovijih modnih trendova, niti kupovina najskupljih komada odjeće. U nastavku donosimo modna pravila kojih su se držale najveće ikone stila i koje možete primijeniti i vi kako bi u svakome trenutku izgledale najbolje moguće.

1. Uvijek stil prilagodite svome tijelu

Odjeća najbolje izgleda ako se prilagodi vašem obliku tijela i vašim atributima. Marilyn Monroe je uvijek naglašavala svoje obline, dok je Audrey Hepburn znala istaknuti vitku liniju. Ključ, dakle, leži u tome da dobar stil leži u prihvaćanju svoga tijela i naglašavanju njegovih atributa.

2. Elegancija uvijek prolazi

Modni trendovi dolaze i prolaze, ali klasika je vječna. Pravi dokaz za to je mala crna haljina koja je već desetljećima jedan od must have komada u ormaru svake žene. Uložite u bijelu košulju, dobro skrojen sako i elegantnu suknju i nikada se nećete naći u situaciji da imate promašenu kombinaciju.

3. Ne zanemarujte uzorke

Iako monokromatika ima svoje brojne prednosti, uzorke ne smijete ostaviti po strani. Točkice, prugice kao i animal print su postali nezaobilazni posljednjih nekoliko sezona, a i cvjetni print je, najviše kroz razne modele haljina, vladao tijekom cijele godine. Uzorci se smiju i međusobno kombinirati, ali uvijek pazite da ne pretjerate.

4. Ne zaboravite modne dodatke

Neobična torbica ili nakit su najlakši način za podizanje svakog outfita. Brojne modne ikone poput princeze Diane ili Jackie Kennedy su imale bogatu kolekciju nakita kojom su svoj stil dizale na jedan viši nivo. Možete birati klasiku i držati se minimalizma, ali i odabir statement komada u određenim situacijama može biti idealan potez.

5. Detalji su bitni

Odvojite barem 10 minuta svaki dan za lagani make-up i kosu uvijek održavajte urednom jer su to sitni potezi koji mogu značiti puno za cjelokupni dojam. Nemojte ni pretjerivati sa šminkom u svakodnevnim situacijama, ali maskara i malo rumenila mogu učiniti čuda kada vam nedostaje nekoliko sati sna.