Svi smo svjesni toga kako se moda neprestano mijenja i iz sezone u sezonu su na snazi nova modna pravila. Ono što je nekada strogo vrijedilo sada je palo u zaborav, a u posljednje se vrijeme posebno cijene odvažnost i samopouzdanje u modi pa tako nije neobično vidjeti šljokice uklopljene u dnevne kombinacije ili ljetne sandale u zimskim kombinacijama. U nastavku donosimo 5 modnih pravila koja su nekada bila na snazi, a sada je vrijeme da ih zaboravite. Sve komade za svoje "zabranjene" modne kombinacije možete potražiti na Odjeća.hr modnoj tražilici koja je najbolji način za kupovinu najnovije odjeće i obuće, praćenje mode i fashion trendova, modne industrije, odjevnih kombinacija, najprodavanije i najnovije odjeće.

1. Zabranjeno miješanje različitih printeva

Točkice i animal, prugice i karirano... Sve su to kombinacije koje su do prije nekoliko godina bile potpuno nezamislive, ali sada je to pravilo otišlo u zaborav. Ako želite igrati na sigurno i ne pogriješiti s kombinacijom više različitih printeva, uvijek kombinirajte npr. haljinu nekog klasičnog printa sa sakoom modernog, neobičnog printa.

2. All white on outfiti su zabranjeni zimi

Iako su do prije nekoliko sezona potpuno bijele modne kombinacije bile nezamislive tijekom hladnih zimskih mjeseci, a posebno dok pada snijeg, sada je situacija potpuno drugačija. Svečanije bijele hlače visokog struka kombinirane s bijelim pletivom, zimskoj idili daju dodatnu dozu romantike i sve su samo ne loš modni odabir tijekom zimskih mjeseci.

3. Ružičasto i crveno su loša kombinacija

Jedna od efektnijih i osvježavajućih color-blocking kombinacija koja je donedavno bila zabranjena je miks ružičaste i crvene u istoj modnoj kombinaciji. Ne postoji bolja kombinacija od crvenih hlača uz pink pletivo ili bluzu koja bi razbudila tmurne zimske dane. Dodatan plus za ovu (nekad) zabranjenu kombinaciju je mogućnost bezbroj varijacija na ovu istu temu koje će iznova i iznova očarati sve.

4. Šljokice nisu za dnevne kombinacije

Sjaj blagdanskih večeri i zabava se prenio na dnevna raspoloženja. Osamdesete su postale jedna od najvećih modnih inspiracija u ovim hladnim danima, a posebno će ova blagdanska sezona izgledati izvrsno u nekoj šljokičastoj retro haljini ili sakou koji će unijeti zabavu u svaku vašu modnu kombinaciju.

5. Full jeans outfit ne dolazi u obzir

Ovo pravilo odavno ne vrijedi i traper je jedan od vodećih materijala već posljednjih nekoliko sezona, posebno kada je u pitanju StreetStyle moda. Ako želite trendi jeans kombinaciju za kraj ove godine, kombinirajte zvonolike traperice i oversized jaknu od trapera ukrašenu nekom slikom ili resicama.