Iako se često pogrešno misli kako s godinama treba ograničiti modni stil na jednostavnija i monotonija izdanja, to pravilo treba ignorirati. Pedesete su godine kada žena može nositi sve u čemu se osjeća dobro, a bez obzira na to je li njen stil minimalističan, ekscentričan ili nešto treće, uvijek je dobro imati nekoliko komada koje možete iskoristiti u svakoj kombinaciji. U nastavku donosimo basic komade koji će vam vječno služiti i na koje se možete osloniti neovisno o najnovijim trendovima, a sve ih možete potražiti na Odjeća.hr modnoj tražilici.

1. Dobar par traperica

Traperice su svevremenski komad koji možete kombinirati uz sve stilove i koji se uklapa u sve najnovije trendove. Iako su posljednjih nekoliko sezona dominirali ravni ili boyfriend modeli, naš je prijedlog da se trapericama vratite u mladost i okrenete se širim modelima ili onima sa zvonolikim nogavicama koji će baš svaku kombinaciju učiniti istovremeno elegantnom i chic.

2. Ravne cipele

S godinama shvaćamo kako je udobnost na prvome mjestu, a udobne cipele odavno ne znače i ružne cipele. Posljednjih nekoliko sezona, upravo je ravna obuća postala apsolutni hit, a najviše su se istaknule mokasinke s normalnim i glomaznim džonom, tenisice u svim modelima i bojama te visoke čizme do koljena.

3. Maxi haljina

Mala crna haljina je klasik o kojem ne treba puno pisati, ali za ovu jesen se možete naoružati i maxi modelom u crnoj boji koji ćete moći jednako dobro uklopiti u sve dnevne i večernje kombinacije. Ako ne želite prejednostavnu kombinaciju, možete uz maxi crni model uklopiti neobične i upečatljive modne dodatke koji će razbiti svu monotoniju.

4. Bijela košulja

Iako je uvriježeno mišljenje kako žene od četrdesete pa nadalje trebaju nositi strože, strukirane te klasične 'uredske' modele košulja, to se posljednjih nekoliko sezona pokazalo u potpunosti krivo. Pronađite i vi svoj omiljeni oversized model bijele košulje i kombinirajte ga uz široke hlače ili omiljenu suknju te dokažite da su godine samo broj.