Kada ste u stisci s vremenom ili na nekom putovanju, idealno je imati spremne kombinacije u kojima ćete bez ikakvog truda moći produžiti iz dnevnog u večernji izlazak. Ono što vam je potrebno je ključni komad koji će ispuniti uvjete dnevnog i večernjeg outfita, a 5 komada koje si trebate osigurati za najjednostavnije "day to night" transformacije donosimo u nastavku.

1. Mala crna haljina

Od kako se pojavila, mala crna haljina ne prestaje vladati modnom scenom i biti jedan od must have komada koji nikada neće uspjeti ostati zapostavljeni u ormaru. Idealan model koji će prolaziti i za dnevne i za noćne kombinacije, bit će mala crna haljina sa zanimljivim detaljima koji će ju učiniti prikladnom za dan, a koji će na njoj plijeniti pažnju u večernjim prigodama. Naš prijedlog su: mala crna kožna haljina, haljina s mašnicama ili zanimljivim preklopima i detaljima.

2. Suknja na preklop

Wrap suknja ili suknja na preklop je sljedeći komad koji vam je potreban za transformaciju dnevnih u večernje outfite zbog svoje sofisticiranosti, ali i ležernosti. Za dnevne prigode, kombinirajte wrap suknju s dolčevitom ili elegantnom bluzom, a jednostavnu transformaciju za večer ćete postići oblačenjem kožne jakne preko toga i dodavanjem visoke pete. Ponovno je bitna stavka ne zanemariti uzorke i materijale kako bi održali najbolju ravnotežu između dana i večeri.

3. Haljina-košulja

Iako se na prvu možda može činiti kako je haljina-košulja preopušteno izdanje za večernje izlaske, dopustite da vas razuvjerimo. Dugi ili kratki rukavi, u potpunosti je nebitno sve dok je kombinacija upotpunjena zanimljivim modnim dodacima. Iako kod dnevnih kombinacija haljina-košulja ide savršeno uz ravnu obuću, za večernje prigode to neće biti slučaj te će neizostavna kombinacija biti elegantna visoka peta.

4. Kombinezon

Možda najjednostavniji, a najefektniji komad za "day to night" prijelaze jekombinezon. Kod njega ćete najmanje računa morati voditi o transformaciji, a savršeno će izgledati kako u uredu, tako i u izlasku. Kod odabira kombinezona dajte mašti na volju. Poigrajte se bojama i uzorcima, a i sam kroj može igrati veliku ulogu. Za večer možete odabrati atraktivnije modne dodatke kako bi ipak dobili malu, a značajnu transformaciju.

5. Svilena bluza

Komad koji može dominirati svakom kombinacijom i učiniti ju posebnom je svilena bluza. S jedne strane dovoljno elegantna da zadovolji poslovne zahtjeve, a s druge strane dovoljno trendi da podigne svaki večernji outfit. Ako se bojite dosadnih kombinacija, ponovno obratite pažnju na bluze zanimljivih boja, a kroj i oblik rukava također mogu učiniti puno za vaš outfit.