Modne trendove uglavnom diktiraju velike modne kuće, a inspiraciju često crpe iz različitih izvora. Za ovu sezonu, glavna modna inspiracija bile su 70-te, 80-te, ali i 90-te što smo mogli uočiti po određenim bojama, krojevima i modnim dodatcima koji su zavladali modnom scenom. O kojim se točno modnim trendovima radi saznajte u nastavku.

1. Mini torbice

Manje dimenzije torbica su već duže popularne, ali u posljednje vrijeme sve su popularnije i takozvane teeny, odnosno minijaturne torbice. S obzirom na to da će u njih jedva išta stati, ne mogu se nazivati praktičnima, ali šarmantne i zanimljive svakako jesu. Preporuke koje stižu od poznatih modnih kuća su animal print ili žarke boje koje će ovaj modni dodatak učiniti još zanimljivijim.

2. Čupavo perje

Iako naziv tvrdi perje, riječ je zapravo samo o čupavoj tkanini ušivenoj na odjevne predmete. Bilo da se radi o rubu rukava, haljine ili čak traperica, dobivamo lepršavost i skroz novo lice klasičnih odjevnih predmeta.

3. Saten

Iako smo cijelo ljeto mogli uživati u satenskim komadima, trend se nastavlja i ove jeseni. Poseban naglasak pada na satenske haljine koje ostaju top odjevni predmet kako za formalne, tako i za casual prigode, a poseban naglasak je na onima u neonskoj boji ispod kojih se predlaže nošenje košulje.

4. Milenijska ljubičasta

Milenijska ružičasta obilježila je 2018. godinu, dok je ljubičasta zauzeta za jesen 2019. U obzir, osim kombinacija s drugim bojama, dolaze i monokromatski look-ovi, a i modni dodaci u milenijskoj ljubičastoj bit će pun pogodak.

5. Karirano

Ove jeseni su svi veliki dizajneri kao i sve poznate HighStreet trgovine ludi za kariranim uzorkom. Kombinacija je bezbroj, a sve boje i nijanse kariranoga dolaze u obzir. S obzirom na to da su školske uniforme s malih ekrana jedna od prvih asocijacija kada govorimo o kariranome, neka karirana suknja kombinirana s bijelom košuljom bude jedna od nepogrješivih kombinacija ako ostanete bez inspiracije.