Kako smo sada već debelo zagazili u novu sezonu, vrijeme je da obratimo pažnju i na poslovni stil koji često može djelovati nedovoljno maštovito ako mu ne posvetite dovoljno pažnje. Donosimo 5 modnih ideja uz koje će biti zadovoljeni svi modni stilovi i koje ćete moći iskorištavati tijekom cijele proljetne sezone. Nadopunu svoje poslovne garderobe možete potražiti na Odjeća.hr modnoj tražilici.

1. Nemojte zanemarivati boje

Iako se često kod poslovnog stila pribjegava monotonijim, klasičnim nijansama poput crne, sive ili bež, nemojte zanemarivati moć veselih nijansi koje će vaš poslovni stil podići na razinu više. Naš prijedlog za ovu sezonu su mint zelena ili razne nijanse ljubičaste koje lako možete ubaciti u svoj ormar kroz modne dodatke u tim nijansama ili jednostavnu satensku haljinu dugih rukava koja će istovremeno biti dovoljno jednostavna, ali i efektna u baš svakoj prilici.

2. Slojevi su uvijek Inn

Slojevito odijevanje je temelj za dobar stil tijekom proljetne sezone koja je obilježena neprestanim temperaturnim promjenama. Slojeve ćete nizati najlakše uz pomoć nekoliko ključnih komada koje ćete prilagođavati i mijenjati sa svakom modnom kombinacijom. Za dobre slojevite kombinacije, svakako si u ormaru osigurajte dobar baloner i sako u različitim nijansama uz koje ćete svaki dan izvući nešto drugačije.

3. Prisjetite se mode sedamdesetih

Odijelo za odlazak na posao se svima čini kao logičan i uvijek dobar odabir, a ako svome odijelu dodate još i statement i predimenzionirane modne dodatke te nakit po uzoru na stil sedamdesetih, dobivate poslovnu kombinaciju koja neće proći neprimijećeno.

4. Jeans je dopušten, ali ga treba uklopiti mudro

Iako se često jeans za određene poslovne prilike smatra neprimjerenim, postoje načini na koje će uvijek biti dobrodošao u uredu. Umjesto klasičnih plavih traperica odaberite pencil suknju od trapera u crnoj boji i kombinirajte ju uz svečaniju bluzu i košulju te ćete u sekundi dobiti kombinaciju koja je prikladna za ured, ali i za fancy večeru nakon posla.

5. Loaferice su ono što trebate

Dobre mokasinke ili loaferice su komad koji ne smijete preskočiti ovoga proljeća kod nadopune poslovnih komada. Možete birati između jednostavnijih, decentnih modela u nekoj klasičnoj nijansi ili se odlučiti za model sa statement kopčom u nekoj intenzivnoj boji koja će vas izdvojiti iz mase.