Sezona vjenčanja je u tijeku, a ako ste u potrazi za idealnom haljinom u kojoj ćete izgovoriti "da", ovo je pravi tekst za vas. Žensko tijelo dolazi u raznim oblicima, a ovisno o kroju vjenčanice moguće je naglasiti ono što vam se sviđa te sakriti neke eventualne nedostatke. U nastavku slijedi vodič koji će vam olakšati potražnju za idealnom haljinom.

1. Vjenčanica A-kroja

Jedan od najpopularnijih i najsvestranijih krojeva vjenčanice iz razloga jer će pristajati dobro gotovo svima. Donji dio koji se širi od struka, savršeno će prekriti bedra i bokove, a struk učiniti vitkijim. Idealan izbor za tijelo kruškolikog oblika, jednako dobro će odgovarati i drugim oblicima ako se obrati pažnja na ukrase i materijal.

2. Vjenčanica sirena kroja

Sve popularnija u posljednje vrijeme, vjenčanica sirena kroja je istovremeno vrlo glamurozna, ali i ne staromodna. Sirena kroj, idealan je za naglašavanje oblina, ali bitno je naglasiti kako će ova haljina najbolje odgovarati vitkim djevojkama, posebno onima čije tijelo ima oblik pješčanog sata. Žene čiji je oblik tijela trokutast, također će izgledati jako dobro u haljini sirena kroja.

3. Vjenčanica carskog kroja

Vjenčanica podignutog struka do ispod grudi s donjim dijelom koji pada do poda, idealna je za punije djevojke šireg struka. Ovaj kroj vjenčanice, idealan je za vizualno izduženje tijela pa će tako svaka niska djevojka u vjenčanici carskog kroja izgledati višlje. Ipak, potrebno je pripaziti kada su grudi u pitanju kod vjenčanice carskog kroja. Naime, ovaj kroj vjenčanice je idealan za male grudi koje čini vizualno punijima i većima te bi upravo iz tog razloga veće grudi mogle izgledati prenaglašeno.

4. Vjenčanica krinolina kroja

Opis ovoga kroja u dvije riječi bila bi klasika i elegancija. Ipak, potrebno je nekoliko stvari imati na umu ako se odlučite na ovaj kroj haljine koji odgovara većini oblika tijela. Izbjegavajte ovaj oblik haljine ako ste nižeg rasta jer će vas ovaj kroj "pojesti". Također, izbjegavajte ovu haljinu ako imate manje grudi jer će one uz ovaj kroj izgledati još manje, dok će puniji bokovi izgledati vizualno još naglašeniji. S druge strane, ova haljina će biti idealna za prividno stvaranje figure pješčanog sata kod žena s većim grudima.

5. Vjenčanica ravni kroj

Idealna za privatna i neformalna vjenčanja, vjenčanica ravnog kroja će naglasiti sve vaše obline te cjelokupan oblik tijela. Idealna za vitke i visoke djevojke koje imaju tijelo u obliku pravokutnika, haljina ravnoga kroja naglasit će velike bokove ili stražnjicu te stoga izbjegnite ovaj kroj ako ne želite pokazati te atribute.