Dobar stil nema veze sa stanjem na računu i moguće je imati jeftin par cipela koji će izgledati luksuzno i elegantno, baš kao što možete imati i skupi par koji će izgledati jeftino. Bitno je znati na što paziti kod kupnje obuće kako bi dobili istovremeno elegantan i jeftin par koji ćete moći kombinirati uz razne modne kombinacije. U nastavku pročitajte što treba izbjeći kod kupnje i nošenja obuće ako ne želite cipele koje izgledaju jeftino.

1. Lakirane cipele u bojama

Lakirana obuća izgleda izvrsno u crnoj, bež ili bijeloj za određene prilike, ali ako odaberete lakirane cipele u crvenoj, plavoj ili tamno smeđoj, dobit ćete cipele koje će možda biti skupe, ali tako neće izgledati. Ako već želite intenzivnu nijansu cipela, radije birajte cipele od brušene kože koje će izgledati luksuzno čak i ako je koža umjetna.

2. Previsoka platforma

Iako često biramo platformu jer je udobna, dobro je znati kako svaki dodatni milimetar platforme pridonosi jeftinijem izgledu cipele. Neka debljina platforme bude slična debljini potplata cipele, a za dodatnu udobnost osigurajte jastučić s gelom ispod prstiju.

3. Kič bez mjere

Svatko od nas je imao barem jedan kičasti odjevni predmet i kič je sasvim ok dok se s njime ne pretjera. Kako vaša obuća ne bi izgledala prekičasto, pazite da ukrasi budu dodani s ukusom i ne pretjerano. Ne kupujte štikle s previše uzoraka, a umjesto previše sjajnih ili svjetlucavih detalja odaberite obuću od metalik kože koja uvijek prolazi.

4. Broj koji vam ne odgovara

Iako se ovo ne odnosi direktno na model cipele, bitno je uvijek odabrati cipelu koja vam odgovara brojem. Osim što ćete hodati i stajati neprirodno, svi će pogledom u vaša stopala primijetiti da nešto nije kako bi trebalo biti.

5. Previše metalnih ukrasa

Kopče, nitne i zakovice su dobre, ali ako ne pretjerate s njima i ako odaberete ukrase koji neće izgledati jeftino i nekvalitetno. Metalni ukrasi će izgledati najbolje ako nisu presjajni, ali i ako nisu potpuno izgubili sjaj.