Dječja moda je dio bez koje modna industrija ne može. Iako je dugo dječja odjeća bila po malo monotona, jesen 2019. donosi mnoštvo zanimljivosti u dječji modni svijet, a sve se najviše bazira na kopiranju mode za odrasle. Kratka lista dječjih modnih trendova slijedi u nastavku.

1. Casual

Najpopularniji stil 2019. svakako je casual stil. Casual stil je jednako popularan kako za odrasle, tako i kod djece. Udobnost i praktičnost, koji su sastavni dio casual outfita, ono su sto je zapravo i idealno svakome djetetu.

2. Materijali

Kašmir, pliš i velur, meki i topli materijali, omiljen su izbor za svako dijete u zimskim mjesecima već nekoliko sezona. Plišane suknje, haljine od velura i džemperi od kašmira naći će se na vrhu wish liste svakog dječjeg ormara.

3. Uzorci i ukrasi

Dječja je odjeća prepoznatljiva upravo prema raznim ukrasima i uzorcima. Cvjetići, zvjezdice, leptiri, animirani junaci i likovi iz crtanih filmova, samo su dio onoga sto će svako dijete obožavati nositi na majici.

4. Boje

Kako u odrasloj modi, tako i kod dječje mode vrijedi pravilo kako svaka sezona sa sobom nosi nekoliko boja koje vladaju modnim dućanima. Kako je od velikih modnih kuća najavljeno, ove će sezone pun pogodak biti svaki odjevni predmet u sivoj, bijeloj, zelenoj, plavoj, boji karamele, ružičastoj, tirkiznoj, maslinasto zelenoj, ali i svim njihovim nijansama. Svakako je bitno slušati i zelje svoga djeteta te boje odabirati i prema njegovom izboru jer bi moda u konačnici trebala donijeti dobro raspoloženje, a ne obrnuto.

5. Vojnički stil

Iako su detalji vojničkog stila uvijek bili vise okrenuti dječacima, posljednjih nekoliko godina to se promijenilo. Haljine, vestice, tajice i traperice u maslinastoj zelenoj, ove će sezone biti pun pogodak za oba spola u jesenskim, ali i zimskim mjesecima.