Da bi kombinacija koju ste odjenuli izgledala skupo, elegantno i sofisticirano, nije potrebno izdvojiti veliku svotu novca i kupovati isključivo markiranu odjeću. Potrebno je samo nekoliko "nadogradnji" stila, par dobrih komada i trikova kako bi izgledali savršeno u odjeći koju možda već sada posjedujete u svome ormaru. U nastavku donosimo koji su to trikovi koji će pomoći u postizanju modnog uprade-a.

1. Birajte boje pametno

Iako su zemljani, neutralni tonovi trenutno vrlo popularni, oni često mogu doprinijeti tome da komad izgleda starije nego što je, pogotovo ako se radi o lošijem materijalu. Bolji izbor, bit će crna ili bijela boja jer ćete ih moći kombinirati uz sve, a doprinijet će tome da dobijete jednostavnu, a opet elegantnu i lijepu kombinaciju plus što će takve boje vizualno izdužiti siluetu. Ako ne volite isključivo crne ili bijele kombinacije, kao odlična alternativa će poslužiti siva boja, zasićene te pastelne boje.

2. Ne zanemarujte modne dodatke

Ako se odlučite na jednostavniju kombinaciju, nikako ne zapostavljajte ulogu modnih dodataka. Dobar, krupniji modni dodatak može podići cijeli outfit, a posebnu moć imaju torbe i remenje kojima možete najviše doprinijeti "skupocjenom" izgledu. Što se tiče nakita, odličan je izbor zlatni nakit jer je ćete u trenutku dobiti dodatnu eleganciju.

3. Obratite pažnju na rukave

Kod postizanja "skupljeg" izgleda obratite posebnu pažnju na rukave jer čine dovoljno veliku razliku da ih ne treba zanemariti. Zasučite ili jednostavno podignite rukave jer ćete tako postići bolju dinamiku po pitanju teksture. Vezano uz teksturu, trik koji možete isprobati s rukavima je i izvlačenje rukava ispod rukava kaputa ili sakoa. Dovoljno je da samo komadić tkanine rukava viri ispod ruba rukava kaputa ili sakoa te je tako slojevitost naglašena, a s njom nikada ne možete pogriješiti.

4. Odaberite cipele prema obliku

Odaberite blago špicaste cipele koje će za razliku od četvrtastih ili okruglih izgledati puno elegantnije, a bit će udobnije od onih potpuno špicastih. Visoka peta u ovom slučaju nije strogo zadana, a velika prednost je to što će se takav komad obuće moći kombinirati uz sve te će cjelokupna kombinacija izgledati više chic i elegantnije.

5. Izbjegavajte preveliki logo

Svi se možemo složiti kako prevelik logo na majici može više pojeftiniti nego poskupiti izgled te prevelike oznake na komadima mogu samo biti znak kako želite dokazati skupocjenost, no to ćete tako najteže pokazati. Nemojte o vlastitom trošku biti hodajuća reklama, radije odaberite nešto s decentnijim logom.