Iako se u posljednje vrijeme, kada iz sezone u sezonu imamo pojavu novih modnih trendova, izgradnja osobnog stila zanemaruje, upravo to je najveći razlog za nastanak najvećih modnih grešaka. Upravo izgradnja osobnog stila, osim originalnosti i prepoznatljivosti, donosi i posebnu dozu elegancije. Kako izgraditi savršeni osobni stil u 5 koraka saznajte u nastavku.

1. Vodite računa o obliku tijela

Prvi korak, svakako je poznavanje vlastitog oblika tijela, a prema tome znat ćete od čega krenuti kod izgradnje osobnog stila. Ako niste sigurni koji oblik tijela imate, svakako od pomoći može biti pomoć prijatelja i nekog iz obitelji, a ako se ipak najviše volite osloniti na sebe, od velike pomoći mogu biti vaše fotografije. Korisno može biti ako znate poznatu osobu građenu jednako kao i vi jer ćete tako najlakše vidjeti kakvi vam krojevi najbolje odgovaraju.

2. Uložite u prave komade

Prepoznatljivi osobni stil prolazi kao uspješan ako ga uspijete njegovati više godina. Uložite u kvalitetne komade koji će vam dugo služiti, primjerice traperice ili kožnu jaknu. Dobar savjet kod izgradnje osobnog stila je organizacija te izbacivanje viška odjeće iz ormara. Sve što niste nosili duži vremenski period izbacite iz omara kako bi mogli ostati fokusirani na komade koji vam najbolje pristaju.

3. Prepoznajte što ne volite

Sve u čemu se ne osjećate ugodno, što vam ne doprinosi boljem samopouzdanju, ne treba se nalaziti u vašem ormaru. Iako svaka sezona donosi nešto novo po pitanju modnih trendova i ako svaka trendseterica nosi neki odjevni predmet, ne znači da ga i vi morate voljeti i nositi.

4. Odaberite boje za sebe

Jednako kao i kod krojeva, bitno je prepoznati i odabrati koje boje nam odgovaraju s obzirom na podton kože kako ne bi izgledali "isprano". Primjerice, ako ste hladnog i svijetlog tona kože, birajte tople pastelne nijanse koje će biti dobar kontrast vašem svijetlom tenu. Toplijoj puti, odlično će pristajati metalik tonovi te svijetle nijanse koje će poslužiti kao izvrstan kontrast

5. Dodajte svoj potpis kombinacijama

Neka sve što odaberete ima vaš potpis na sebi. Taj potpis čak može biti i u vidu nekog beauty trika, kao što je to kod Caroline Issa koja se ne odvaja od svoga crvenog ruža. Tu su od velike pomoći i modni dodaci gdje možete odabrati svoj prepoznatljivi oblik sunčanih naočala ili čak način stiliziranja frizure koja svakako u konačnici spada u vaš prepoznatljivi stil.