U cijelome svijetu je krenulo zagrijavanje za Crni petak, ali i cijeli je nadolazeći tjedan obilježen raznim sniženjima. Pitanje je koliko je zapravo povoljno nešto što nam se tako predstavlja i na što se uopće isplati potrošiti novac, a što će biti tek uzaludno bačen novac. Koliko god nas mamili popusti, potrebno je obratiti pažnju na određene stvari, a u nastavku donosimo savjete uz koje ćete biti spremni za Crni petak. Ovoga tjedna svakako posjetite modnu tražilicu Odjeća.hr jer osim što na jednome mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno, lako ćete usporediti cijene odjeće iz svih online trgovina i pronaći sezonska sniženja, rasprodaje, najveće popuste, najjeftinije komade, u veličini, boji i materijalu koji vam odgovara.

1. Kupujte samo ono što vam odgovara

Iako se ovo čini prilično logično, vrlo često nas val sniženja povuče na kupnju stvari koje nam zapravo niti ne pristaju. Ako ste pronašli majicu kakvu već dugo tražite, ali umjesto vaše M veličine je ostala još samo manja S, radije obiđite još nekoliko dućana i potrošite novac na nešto što će vam i odgovarati i bolje pristajati.

2. Vodite računa i o ostalim komadima iz ormara

Ako je nešto lijepo i sniženo, svakako uzmite u obzir hoćete li taj komad moći iskombinirati i s ostatkom odjeće koju već posjedujete u ormaru. Statement komadi su sada definitivno inn, ali ako ćete zbog jedne asimetrične suknje s neobičnim uzorkom morati kupiti još nekoliko komada kako bi mogli sklopiti jednu kombinaciju, da se zaključiti kako možda i nećete proći tako jeftino.

3. Ne kupujte nešto što vam se ne sviđa

Iako se i ovo čini kao logičan savjet, ponekad nas jako niska cijena može povući u kupnju nečega što zapravo nije niti blizu naš stil i što se nikako ne uklapa u naše kombinacije. Ako već možete zaključiti kako novi komad nećete obući više od jednom, radije novac preusmjerite na nešto drugo.

4. Odredite gornju granicu

Neke stvari su, iako snižene, i dalje preskupe za količinu novca kojom raspolažete. Najbolje je u samom početku odrediti što vam je potrebno i koliko novca ste spremni izdvojiti za sve to kako se na kraju ne bi doveli u neočekivane troškove. Ako neki komad premašuje vaš budžet, radije potražite nešto slično, ali jeftinije ili sačuvajte novac za neku drugu priliku.