Slojevito odijevanje nikada ne izlazi iz mode, a granice vlastite modne kreativnosti najbolje možemo ispitati zimi upravo kroz slojeve odjeće koje smo u stanju kombinirati jedne s drugima. Osim pokazivanja kreativnosti i modnog znanja, sa slojevitim odijevanjem ćete dvostruko profitirati zimi kada temperature mogu dosta varirati, a kada uklanjanje jednog ili više slojeva može biti najjednostavnije i najpraktičnije rješenje. Ideje kako se poigrati slojevima te na što obratiti pažnju ako odlučite slijediti ovaj trend donosimo u nastavku.

1. Naglasite jedan dio tijela

Kod layeringa, odnosno slojevitog odijevanja je najjednostavniji korak krenuti jednostavno te odlučiti koji dio tijela želite naglasiti i kreirati modnu kombinaciju s obzirom na to. Najbolje za početak odaberite jednostavnu midi suknju ili haljinu preko koje ćete kombinirati pleteni kardigan, sako ili običan T-shirt. Ako imate osjećaj kako nešto nedostaje cjelokupnom outfitu, poigrajte se modnim dodatcima i dužinom odjevnih predmeta.

2. Miks duljine i teksture

Kombiniranje jednog predmeta na drugi sličnih tekstura i duljina ne bi postiglo dovoljno jak efekt, ali mini, midi i maksi u jednoj modnoj kombinaciji mogu napraviti puno efektniji dojam. Jednaka je stvar i kada se radi o teksturi odjevnih predmeta. Kombinirajte nježne, ženstvene teksture nasuprot onima grubima te tako postignite kontrast između slojeva. Komadi s kojima nećete pogriješiti kada želite graditi slojevito su debeli puloveri raznih dužina, šarene bunde i kaputi te kožne hlače.

3. Suprotstavite stilove

Odvažite se kombinirati trendi s romantičnim komadima ili one ženstvene s muževnima. Kožna jakna ne mora biti zadnji komad odjeće, a za one najhrabrije i najzimogroznije postoji mogućnost kombinacije više jakni istovremeno. Slojevito se odijevanje često naziva umijećem, a kako bi ovladali njime, preostaje vam samo biti uporan i dati mašti na volju.

4. Iskoristite odjeću iz svake sezone

Iako su za zimske mjesece karakteristični debeli i pleteni komadi, za nove slojevite kombinacije izvucite iz ormara i komade koji pripadaju toplijim mjesecima. Najbolji izbor će biti haljine, neovisno o tome radi li se o slip haljini, haljini A kroja ili maxi haljini, a na njih ćete najjednostavnije i najefektnije moći graditi slojeve. Osim haljina, odlični ljetni komadi za zimski layering će poslužiti i ljetne hlače te sandale.

5. Ključni komadi

Ako vlastiti stil želite izgraditi slojevito, dobro je uložiti u nekoliko ključnih komada na koje ćete se uvijek moći osloniti i međusobno ih kombinirati. Ključ je u modnim dodatcima, a najbolje prolaze šalovi i marame koji će zbog vlastitog dizajna imati snagu začiniti svaku kombinaciju. Kardigan i pončo te sva pletena odjeća, također su nešto u što vrijedi uložiti jer će poslužiti kao efektan završni sloj, a moguće ih preobražavati iz dana u dan odabirom efektnih remena ili torbica. Ako ste inače ljubitelj traperica, razmislite o kupnji kožnih hlača koje kao da su stvorene za layering s obzirom na to da će se savršeno uklapati ispod suknje ili haljine, a poslužit će i kao odlična zaštita od niskih temperatura.