Tajice su odavno postale jedan od omiljenih odjevnih komada za sve oblike tjelesne aktivnosti. Osim udobnosti, tajicama se često pripisuje i uloga bitnog modnog favorita koji je posebno popularan među svim zaljubljenicama u sport. Iako se na prvu možda tajice čine kao komad oko kojeg nema puno filozofije, zapravo postoje određene karakteristike koji svaki model mogu svrstati kao idealan za određenu aktivnost. U nastavku donosimo karakteristike na koje trebate obratiti pažnju ako ste u potrazi za idealnim parom tajica za trening, jogu ili fitness.

1. Zašto odabrati baš tajice?

Komad odjeće koji će biti dovoljno udoban za kućnu atmosferu, ali i funkcionalan te atraktivan za sve sportske aktivnosti. Za sve aktivnosti koje će zahtijevati puno pokreta, saginjanja te fleksibilnosti, ne možete pogriješiti s tajicama zahvaljujući elastičnim materijalima koji će uz funkciju zadovoljavati i estetiku. U današnje se vrijeme velika pažnja posvećuje dizajnu postave koja tajice može učiniti izrazito trendi komadom, posebno ako se prate trendovi po pitanju uzoraka i boja.

2. Postoje li ograničenja?

Osim što će tajice biti prikladne za svaku aktivnost, tajice možete nositi tijekom cijele godine iako se na prvu to možda tako i ne čini. Pripazite samo na to da tijekom zimskih mjeseci odaberete obložene modele koji će osigurati potrebnu toplinu.

3. Kako odabrati idealan par tajica za trening?

Kroj, materijal i udobnost su tri stavke koje neprestano treba imati u vidu kada birate idealan par tajica za trening. Pojedine stavke će se razlikovati i suprotstavljati ovisno o tome o kakvoj se aktivnosti radi te kakvi pokreti dominiraju tijekom te određene aktivnosti. Ako više preferirate aktivnosti poput joge ili pilatesa, savršen par tajica će biti onaj s visokim strukom i fleksibilnim materijalom koji će omogućiti potpunu slobodu kretanja. Tajice visokog struka načinjene od funkcionalnog materijala s visokim stupnjem istezanja, bit će savršene za treninge koji će uključivati rad s vlastitom težinom, čučnjeve te skokove. Bitno je paziti na to da tajice tijekom treninga ne klize i ne padaju, a nizak pojas i patentni zatvarač mogu samo biti minus.

4. Gdje pronaći savršen par?

Neke od najpopularnijih modela tajica možete potražiti na modnoj tražilici Odjeca.hr koja objedinjuje ponudu svih modnih webshopova odjećom i obućom. Neki od najpoznatijih webshopova s izvrsnom ponudom tajica su: Haddad, Kruna Mode, InterSport, Ferivi Sport te ShoeBeDo, a kao i kod većine sportskih komada, brendovi koji dominiraju su: Nike, Adidas, Puma, Under Armour te Reebok.