S blagdanske sezone se prebacujemo na sezonu kada se spremamo i krećemo na zimovanje, odnosno skijanje. Sve što vam je potrebno za snijeg i zimu uključuje tople komade, ali i one zaštitne koje nipošto ne smijete zanemariti. Umjesto pretraživanja mase različitih webshopova za traženom zimskom robom i odjećom za skijanje, sada su svi brže dostupni kroz jedno web i mobilno sučelje, super jednostavno za pronalazak i kupnju.

1. Sportska jakna

Kod odabira skijaških jakni, bitno je odabrati toplu i vodonepropusnu jaknu koja će vam osigurati optimalne uvijete tijekom boravka na snijegu. Kada se radi o sportskim jaknama, možete birati između skijaških jakni s kapuljačom koja ima krzno ili skijaških jakni bez krzna, skijaških jakni i hlača s različitim motivima i uzorcima poput pruga, etno uzoraka, krugova, trokuta i tako dalje. Možete se odlučiti na samostalno slaganje skijaških kompleta, od skijaških hlača i skijaških jakni različitih modela i brendova, a u tom slučaju je najbolje pripaziti da se boje i uzorci hlača i jakne što bolje slažu.

2. Sportske hlače/ hlače za vanjske uvjete

Kvalitetne sportske hlače su, između čuvanja suhoće i topline, bitne i zbog ublažavanja padova koji su nezaobilazni u početnim fazama učenja skijanja. Osim pojedinačnih sportskih jakni i hlača, također su dostupni skafanderi, odnosno jednodijelna skijaška odijela. Ako se odlučite sami kombinirate gornji i donji dio skijaške opreme, izbor vam je zaista velik pa možete bolje iskazati svoj modni stil i ukus, ako vam je to želja. Druga opcija je kupnja unaprijed sparenog kompleta skijaške jakne i skijaških hlača, a ako se odlučite na ovakav pristup, nećete imati problema oko kombiniranja jer će sve već samo po sebi odlično zajedno pristajati.

3. Rukavice

Jednako bitne kao i samo skijaško odijelo su rukavice za skijanje čija je glavna uloga očuvanje topline i suhoće ruku tijekom boravka na snijegu. Baš kao i kod samog odijela za snijeg, odabir rukavica ovisi o vašem modnom ukusu. Na modnoj tražilici Odjeća.hr možete birati između više različitih modela i uzoraka koji će se uklopiti u svaki modni ukus. Kod kupnje rukavica, bitno je pripaziti i na to da je materijal iznutra prirodan kako bi izbjegli pretjerano znojenje ruku.

4. Kaciga

Sigurnost uvijek stavljajte na prvo mjesto, a posebno kada se radi o opasnijim sportovima kao što je to skijanje. Prije polaska na skijanje, svakako si osigurajte dobru i kvalitetnu kacigu koja će zaštititi vašu glavu od potencijalnih udaraca i svesti mogućnost od povrede na minimum.