Dolaskom nove sezone dolazi i vrijeme za organizaciju odjeće u ormaru. Na što paziti i kojih kriterija se držati može biti dilema kada se nađete u gomili odjeće, a kako bi lakše obavili posao, u nastavku donosimo nekoliko kratkih savjeta koji mogu biti od velike pomoći.

1. Rješavanje viška

Budimo iskreni, svatko od nas u ormaru posjeduje odjeću koju nismo nosili godinama, a koju niti ne planiramo nositi u bližoj budućnosti. Kako bismo oslobodili prostor za nove komade koji će nam biti od koristi, najbolje je rješenje poklanjanje ove koja nam samo zauzima prostor.

2. Kategorije

Kako bi se kasnije najbolje snalazili i najbrže izvlačili predmete kod slaganja kombinacija, odlična je metoda kombinacija odjevnih predmeta po kategorijama. Kategorije pravite prema odjevnim predmetima na hlače, majice i slično, a kasnije ćete točno znati gdje što tražiti.

3. Boje

Kako bi preglednost bila još veća, svaku kategoriju podijelite i po bojama. Na taj ćete način dobiti dodatnu preglednost te će odabir kombinacija prema boji biti ubrzan.

4. Sezona

Još jedna bitna podjela na kategorije uključuje podjelu komada prema sezoni. Odjeću koja ne spada u trenutnu sezonu prebacite u kutije ili u drugi ormar kako bi oslobodili dodatni prostor. Kod sezonske odjeće obratite pažnju na detalje kao što je dužina rukava te napravite podjelu i prema tome.

5. Vješalice

Za dodatan sklad u ormaru, odaberite sve jednake vješalice za svoj ormar. Izbacite oštećene vješalice te one ispravne okrenite na istu stranu kako bi na sve odjevne predmete imali bolju preglednost, čime ćete dodatno dobiti na vremenu.