Iako se u modi nešto neprestano mijenja, ponekad se određeni komadi i trendovi održe duže od jedne sezone. Iako je moda u prošloj godini bila dosta statična, nekoliko je trendova osvojilo modnu scenu, a po svemu se čini kako će se to preslikati i na početak ove nove godine. Koji su to omiljeni prošlogodišnji komadi koje ćemo rado nositi i u ovoj novoj 2021. možete saznati u nastavku, a svoj primjerak ovih omiljenih komada možete potražiti na modnoj tražilici Odjeća.hr.

1. Ljubičaste nijanse

Ljubičasta već duže vlada modnom scenom, a jedino što se izmjenjuje je popularnost njezinih nijansi. Izmjenjivale su se nijanse od nježnih pastelnih pa sve do onih statement intenzivnih, a izvrsno kod svih njih je to da se vrlo lako kombiniraju s raznim modnim stilovima. Kako su za početak ove godine najavljene pastelne nijanse, predlažemo vam da ormar obogatite s nekoliko novih pastelnih komada u nekoj od ovih 'it' nijansi.

2. Kožne hlače

Jedan od modela hlača koji nije trenirka ili pletenina, a koji je definitivno obilježio 2020. su upravo kožne hlače. Za ovu novu sezonu si osigurajte svoj omiljeni vrećasti ili skinny model koji ćete moći kombinirati uz gotovo sve, a kožne hlače od nas imaju dodatan plus jer se vrlo lako mogu uklopiti u dnevne, ali i u večernje kombinacije.

3. Statement kragne

Sljedeći na redu je modni dodatak uz kojeg s lakoćom možete bilo kojem outfitu dodati dašak elegancije i romantike. Statement kragne možete nositi uz gotovo sve od pulovera, sakoa pa sve do običnog bijelog T-shirt-a. Ovisno o onome što vam se sviđa možete birati kragne s čipkom, volanima, ali i one kožne.

4. Dekolte u obliku srca

Iako je V-izrez dugo dominirao modnom scenom, situacija se okrenula u korist dekoltea u obliku srca krajem prošle i početkom ove nove godine. Ovakav dekolte se savršeno uklopio s pletenim komadima, a ne možete pogriješiti ni ako ovaj izrez kombinirate uz kožne hlače ili suknje s visokim strukom.

5. Slojevite kombinacije

Iako je slojevito odijevanje nešto skroz normalno tijekom hladnijih jesenskih i zimskih mjeseci, ova nova godina bi ih mogla rastegnuti i na one toplije proljetne. Velika prednost slojevitih kombinacija je mogućnost stvaranja unikatnih kombinacija uvijek iznova, a bitno je samo pustiti mašti na volju i usuditi se eksperimentirati.