Prije dolaska color-blockinga, kombinacije nespojivih boja su bile nedopuštene, ali u posljednje vrijeme, na svu sreću, ne vrijede takva modna pravila. Danas više ne postoje kombinacije boja koje se ne smiju spajati, a u nastavku donosimo nesvakidašnje kombinacije kojima trebate dati priliku ovoga proljeća.

1. Zelena i crvena

Spoj zelene i crvene nas najčešće veže za Božić i blagdane, ali to definitivno ne treba uzeti strogo kao pravilo. Dajte ovoga proljeća priliku ovoj kombinaciji boja i kombinirajte zelenu haljinu uz modne dodatke u nekoj od nijansa crvene.

2. Tirkizna i roza

Ova kombinacija boja, rezervirana je samo za one najhrabrije i zahtijeva određenu dozu samopouzdanja kako bi se dobro iznosila. S obzirom na to da se radi o prilično intenzivnim nijansama, naš savjet je da za početak kombinirate blijede nijanse ovih boja, a kasnije se možete odvažiti i na intenzivnije tonove.

3. Narančasta i crna

Topla narančasta je idealna za dodatno osvježenje nadolazećih sunčanih dana i poslužit će kao veliko platno za sve detalje u crnoj boji. Iako češće dajemo prednost crnim komadima, razmislite o tome da ovoga ljeta napravite zaokret i da prednost i prvenstvo date narančastim odjevnim komadima uz koje ćete pridružiti modne dodatke u crnoj boji.

4. Boja fuksije i crvena

Kombinacija crvene i boje fuksije je najpopularnija kombinacija među svim nepopularnim kombinacijama. Iako je ova nekonvencionalan spoj nekad smatran modnim promašajem, mnoge dame dokazale su da izgleda sjajno, a u tu kombinaciju možete uplesti još i detalje u crnoj ili bijeloj boji koji će na suptilan način podići kombinaciju na višu razinu.

5. Žuta i bež

Bež je boja koju smatramo jednim od omiljenih klasika, a dodatno ju volimo jer je izvrsna i za kombinaciju s intenzivnim i efektnim nijansama. Koju god intenzivnu nijansu odabrali i pridodali bež odjevnom komadu nećete pogriješiti, a fantastično će izgledati u spoju sa žutim nijansama.