Iako se žene najčešće dvoume oko uskog ili raskošnog princeza kroja vjenčanice, postoji još puno opcija koje uopće ne uključuju haljinu. Ako se želite odmaknuti od klasičnih izbora i odabrati nešto kraće, udobnije ili nešto u čemu ćete lakše plesati do jutra, razmislite o udaji u odijelu, kombinezonu ili mini haljini. U nastavku donosimo sve neobične modele u kojima možete izgovoriti svoje sudbonosno 'da', a svoj neobični model vjenčanice potražite na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Mini vjenčanica

Mini vjenčanice oduvijek privlače posebnu pažnju, a uz njih vam nikada ne nedostaje originalnosti i slobode. Osim što ćete cijelu noć plesati bez ikakvih ograničenja, budite sigurni kako će baš svi od gostiju pamtiti vaš svadbeni outfit. Kako vjenčanica ne bi bila prejednostavna, razmislite o odabiru modela s velikom mašnom, puff rukavima ili s čipkastim detaljem.

2. Vjenčanica-odijelo

Ovo je kombinacija koju mladenke relativno često biraju za vjenčanje kod matičara, a sve što vam je potrebno za savršenu vjenčanica-odijelo kombinaciju su bijele svečane hlače i sako. Ovisno o tome što najviše volite i što vam najbolje pristaje, možete birati između raznih krojeva i materijala, a od dodatnih ukrasa možete ubaciti nekoliko čipkastih ili bisernih detalja.

3. Pastelna vjenčanica

Pastelne nijanse su posljednjih nekoliko sezona pravi modni hit, a ne možemo im osporiti niti dozu romantike koja dolazi s njima u kompletu. Upravo iz tog razloga, odabir pastelno roza, plave ili žute vjenčanice može biti izvrsna zamjena za klasičnu bijelu haljinu. Saten i til su materijali koji najbolje pristaju uz ovaj romantičan odabir boja.

4. Kombinezon

Kombinezon je idealan odabir za malo vjenčanje ili odlazak kod matičara, a kombinirani uz visoku salonku ili sandale mogu izgledati vrlo glamurozno. Cvjetni detalji, saten, čipka ili korzet kroj su sitnice uz koje niti na trenutak nećete požaliti to što ste odabrali kombinezon umjesto haljine.