Što smo stariji, to trebamo biti oprezniji s praćenjem najnovijih modnih trendova koji ponekada mogu i postarati. S druge strane, ne treba ići niti u drugu krajnost i potpuno zanemariti modne trendove. Ponekad se eliksir mladosti može skrivati u malo višoj potpetici, nekoj intenzivnoj boji ili naglašenome struku. U nastavku donosimo nekoliko trikova uz koje vas pravi modni odabir može pomladiti.

1. Birajte boje

Iako neutralne nijanse spadaju u klasike koji uvijek djeluju elegantno, ponekad se usudite eksperimentirati s nekim komadom u intenzivnoj boji. Razigrani modeli i uzorci nas u trenu mogu učiniti mlađima, a kod odabira modela s printom birajte mekše linije jer one oštre, poput ravnih ili cik-cak linija, mogu djelovati ozbiljnije i konzervativno.

2. Više potpetice čine razliku

Iako se žene često kako stare okreću ravnim modelima i stavljaju udobnost ispred estetike, ponekad je dobro napraviti iskorak od toga. Ne morate se mučiti u vrtoglavo visokim potpeticama, ali štikla s umjereno visokom petom vas može pomladiti i dati vam dodatnu dozu elegancije.

3. Kroj hlača ne mora biti dosadan

Kod odabira hlača, uvijek treba birati ono što dobro odgovara našem obliku tijela, ali uvijek budite spremni na nešto novo. Svaka nova sezona sa sobom u prvi plan donese neki novi kroj ili materijal hlača pa se ne ustručavajte isprobati neki novi model za svaki dan. Ako tražite hlače za neku posebnu priliku, stavite fokus na hlače u intenzivnoj boji jer je možda baš to osvježenje koje vam je potrebno.

4. Nemojte sve ostaviti pokriveno

Ako kažemo da ne treba sve ostati pokriveno, to ne znači kako se trebate maksimalno otkriti. Umjesto mini suknje birajte midi model do sredine lista ili odaberite elegantnu majicu koja će s ukusom otkriti vaša ramena.

5. Držite balans s modnim dodacima

Umjesto da neprestano nosite isti nakit godinama, odaberite nekoliko različitih komada koje ćete kombinirati uz različite kombinacije. Previše nakita može postarati, posebno ako se radi o narukvicama ili prstenju. Radije birajte minimalizam i odaberite nekoliko komada koje ćete kombinirati uz svoje kombinacije.