Kako je proljeće i službeno stiglo, vrijeme je da predstavimo i najnovije trendove koji će dominirati ulicama kada se svijet konačno vrati u normalu. Najveće modne kuće poput Chanela i Guccija, za ovu nam sezonu donose nove, osvježavajuće oblike, a o kojim se to točno novitetima radi saznajte u nastavku.

1. Bijela odijela

All white kombinacije su već neko vrijeme apsolutni hit u većini svečanosti, a poseban dojam postiže se pomoću all white odijela. Bijelo odijelo može poslužiti izvrsno kako u večernjim, tako i u dnevnim izdanjima, a do posebnog izražaja dolaze kožna ili satenska odijela s naglašenim ramenima te naboranim rukavima.

2. Koža u boji

Do sada su među kožnim materijalima dominirale klasična crna ili smeđa, a ovoga proljeća se stvari mijenjaju. Ako je suditi prema najnovijim kolekcijama slavnih modnih kuća, ovo će proljeće biti obojeno kožom u žarkim bojama, a posebno su naglašene nijanse ružičaste, zelene i plave.

3. Točkice

Točkice nikada nisu ni izašle iz mode, a ovo će ih proljeće posebno izdvojiti od ostalih uzoraka. Ako u ormaru imate staru haljinu s točkicama, sada je pravo vrijeme da ju pripremite za toplije dane. Točkice će se kombinirati u svim izdanjima i uz sve boje, a posebno će se dobro točkice isticati uz midi haljine ili suknje koje će biti uklopive u svaki outfit tijekom proljetnih dana.

4. Prsluci

Iako se prsluci uglavnom vežu uz početak dvijetisućitih, ovoga ćemo ih proljeća ponovno viđati na policama HighStreet dućana. Najlakši način za uklapanje prsluka, bit će ubacivanje prsluka u slojeve tijekom prijelaznog razdoblja, a možete se poigrati i s dužinama. Iako je početak dvijetisućitih proslavio crnu boju prsluka, novo desetljeće će donijeti razne nijanse, krojeve i dužine.

5. Cvjetni uzorak

Proljeće jednostavno ne može proći bez cvjetnog uzorka u svim kombinacijama, a proljeće 2020. će u modnu vratiti cvjetni uzorak po uzoru na 60-te. Obratite pažnju i na uzorke džungle te sve što će u novu sezonu unijeti boju i svježinu.

6. Velike torbe

Iako veličina torbi varira od sezone do sezone, svi oni koji su mrzili mikro torbe zbog njihove nepraktičnosti, konačno mogu odahnuti jer se na snagu ponovno vraćaju velike torbe, točnije XXL modeli. Između ostalog, nova sezona nam donosi slavnu "Le Pouch" torbu preko ramena.

7. Statement nakit

Iako su posljednjih nekoliko sezona vladali minimalistički modni dodatci koji su se mogli kombinirati u više slojeva od ovoga se proljeća stvari mijenjaju. Više jednostavnih komada će zamijeniti jedan statement komad nakita koji će pažnju plijeniti kako veličinom, tako i svojim zanimljivim detaljima.