Ogroman utjecaj po svim pitanjima, a posebno po modnom pitanju ostavljaju slavne osobe, a za njihov cjelokupan izgled- šminku, frizuru i odjeću su zaslužni profesionalni vizažisti i stilisti koji s vremena na vrijeme podijele svoje omiljene modne trikove koje smo za vas prikupili. Kao i kod svega u modi, stvar je prilično jednostavna te je potrebno primijeniti samo nekoliko trikova i tako vrlo lako možete zasjati u gotovo svakoj situaciji.

1. Pažljivo s proporcijama

Bitno je znati kako je pogrešno slijepo pratiti svaki novi modni trend bez obzira na to pristaje li on našem obliku tijela ili ne. Vjerojatno znate i sami kakve su proporcije vašeg tijela te se prema tome trebate voditi kod odabira outfita. Kako biste izgledali elegantno u svakoj situaciji, bitno je da odjeća koju odaberete odgovara vašem obliku tijela kako se ne bi dogodilo da su naglašeni nedostatci umjesto prednosti.

2. Dobar izbor: šalovi i marame

Iako torbe i cipele zauzimaju glavno mjesto među modnim dodatcima, dobar izbor šala ili marame može učiniti puno više za vaš outfit. Ovisno o tome kakav efekt želite postići, birajte i materijal svoje marame. Za eleganciju i glamuroznost odaberite one svilene, dok će šalovi napravljeni od debljih materija, primjerice pamuka, osim estetskog dojma donijeti i toplinu u zimskim mjesecima.

3. Horizontalne pruge

Iako postoji mišljenje kako horizontalne pruge isključivo vizualno proširuju figuru, s tom se tvrdnjom poznati stilisti ne slažu. Dobrim odabirom širine te boje pruga, možete vizualno naglasiti atribute- bokove ili grudi, dok ćete istovremeno dobiti dojam užeg struka. Ako se odlučite na pruge, vodite računa o tome da sve budu jednake debljine te da budu ravne.

4. Držite balans u širini

Kada se bacite na planiranje kombinacije, vodite računa o tome da maksimalno jedan komad odjeće bude širok jer ćete u protivnom izgledati širi i puniji nego što jeste. S druge strane, ako se odlučite na samo jedan širi komad bez obzira na to radi li se o nečemu pletenom, hlačama ili suknji, naglasit ćete samo jedan dio svoga tijela i tako dobiti veći sklad u izgledu.

5.Nijansa igra veliku ulogu

Iako bijela boja ima velik broj prednosti, jedan od nedostataka je i to da može naglasiti neke nesavršenosti. Upravo iz tog razloga, bitno je obratiti pažnju na nijansu bijele boje. Bolji izbor od velikih bijelih komada, bit će manji detalji koji neće toliko privlačiti pažnju, a jednako dobre su i svjetlije nijanse bež ili boje pudera. Ako ipak ne možete bez najdražeg bijelog komada, uz njega kombinirajte nešto svijetlih ili pastelnih nijansi.