Dok još u neizvjesnosti očekujemo što nam to donosi 2021. godina, vrijeme je da pogledamo što nam se najviše svidjelo u prošloj. Iako se kompletna modna industrija usporila, ne možemo reći kako se nismo prilagodili i tom sporijem tempu koji je bio usmjeren na udobnija, kućna izdanja. U nastavku donosimo 4 komada za kojima smo, sudeći prema njihovoj prodaji, bili ludi u 2020., a ako želite ugrabiti još koji od modela, posjetite modnu tražilicu Odjeća.hr koja na jednom središnjem mjestu objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima.

1. Pleteno od glave do pete

Pleteni kompleti, odnosno loungewear je nešto što je gotovo svatko odabrao za sebe tijekom boravka u kući. Kombinacija retro chic-a i udobnosti je nešto što nas je sve osvojilo, a brojni su ovakva modna izdanja zadržali i nakon završetka mjeseci koje smo proveli kod kuće uz kombinaciju s formalnijim i elegantnijim detaljima. Kao i tijekom čitave prošle godine, najbolje su se prodavali pleteni kompleti u neutralnim nude nijansama.

2. Krznene papuče

Iako su oko krznenih papuča mišljenja čvrsto podijeljena, činjenica je da su one tijekom lockdown mjeseci bile jedan od najprodavanijih komada. Kako su klasičan formalni look zamijenile trenirke i loungewear, jedino što je bilo potrebno za upotpunjavanje outfita su bile upravo krznene papuče. Udobni, mekani i pufasti, krzneni modeli papuča su često dolazili ukrašeni statement broševima koji su ove 'kućne' modele lako transformirali u obuću za van.

3. Trenirke

Jedan od modnih favorita koji smo nosili tijekom čitave godine su trenirke. Iako su se neki high end brendovi posebno istaknuli, jednako dobro su prolazili i high-street modeli. Bitno je bilo odabrati komplet u boji koja nam se najviše sviđa i kombinirati ga u nekoj casual, trendi, ali i elegantnoj kombinaciji. Transformacija trenirke u eleganciju nikada nije bila lakša uz kvalitetan materijal i kaput ili sako koji su odradili glavni dio posla.

4. Dizajnerski komadi

Klasični dizajnerski modeli su komadi u koje se svakako isplati uložiti nešto više novca jer će nam, uz dobro održavanje, služiti dugi niz godina. Zlato umjesto bižuterije, dizajnerske torbice i sunčane naočale su bile jedan od poteza kojem se većina žena priklanjala tijekom prošle godine, a koji će se isplatiti i kroz koju godinu.