Prijelazno razdoblje može biti vrlo zbunjujuće zbog temperatura koje mogu varirati od onih blizu nuli pa do onih koje nas tjeraju u kratki rukav. Jutro i sredina dana mogu biti potpuno različiti po pitanju vremenske prognoze, a ako ste u nedoumici kako se odjenuti, a da cijeli dan možete ostati u jednoj kombinaciji najlakše se voditi metodom slojevitog odijevanja. U nastavku donosimo komade koje ćete uz samo malo mašte moći iskoristiti tijekom cijeloga prijelaznog razdoblja.

1. Baloneri, prsluci i kaputi

Ovisno o temperaturi, vrtite između ova tri komada koji će spasiti sve prijelazne prilike. Jednostavna bijela košulja i traperice prolaze uvijek, a s obzirom na to da bi vam bez ikakvih dodataka moglo biti hladno u tome, uključite u kombinaciju i dugački prsluk koji će osim topline kombinaciji automatski donijeti i trendi update. U ove slojeve možete još dodatno ubaciti i visoke čizme, elegantni šešir ili tanji šal sa zanimljivim uzorkom.

2. Maxi haljina

Ne postoji komad koji efektnije izgleda u slojevitim kombinacijama od maxi haljine. Za dane kada vam dosade hlače, kombinirajte maxi haljinu uz pletivo, tanji kardigan i visoke čizme. Maxi haljina će posebno doći do izražaja ako odaberete model u nekoj od pastelnih boja koje su pravi hit ovoga proljeća. Ako niste osoba od boja, odaberite jednobojnu haljinu u crnoj boji koja će vam poslužiti kao osnova preko koje ćete dodavati ukrase u obliku statement modnih dodataka.

3. Kombinezon

Osim maxi haljine, pun pogodak kod dodavanja slojeva će biti i kombinezon. Ispod kombinezona s kratkim rukavima ili bretelama, odjenite majicu dugih rukava, a preko svega toga će savršena biti tanja kožna jakna ili jakna od trapera. Zapamtite ovaj jednostavan modni recept jer ćete po ovoj formuli imati savršenu modnu kombinaciju svaki puta kada ste bez ideje.

4. Bluza

Ne postoje jednostavnije kombinacije od onih koje nastaju kombiniranjem efektnebluze uz hlače ili suknju. S obzirom na to da nam se bliži proljeće, odaberite modele šarenih boja i uzoraka koje će savršeno izgledati samo djelomično ugurane u hlače. Uz ove jednostavnije kombinacije, savršeno će odgovarati tanji kaput i gležnjače u neutralnim bojama.

5. Midi suknja

Jedan od glavnih hitova prethodnih sezona nastavlja vladati modnom scenom. Provedite sunčane dane u midi suknji koju ćete kombinirati s omiljenim pletivom i nekim trendi modelom tenisica. Uz nadolazeće proljetne dane će se savršeno uklopiti satenski modeli u pastelnim ili bisernim nijansama koje je moguće kombinirati na bezbroj načina.