Proljetnu sezonu karakteriziraju slatke i cvjetne mirisne note koje dodatno naglašavaju ženstvenost. Iako su nam od prije poznati neki od najpoznatijih proljetnih parfema, svaka sezona uvijek sa sobom donese i nove mirisne note i nove favorite uz koje ćemo na sebi nositi najmirisnije cvjetne bukete. U nastavku donosimo neke od novijih parfema koji će biti idealni za nadolazeće proljetne dane, a cjelokupnu mirisnu ponudu možete potražiti na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Spring

Gotovo su svi parfemi iz Marc Jacobs mirisne obitelji kao stvoreni za proljeće. Izuzetak nije niti najnoviji parfem Daisy Eau So Fresh Spring u čijem su mirisu najistaknutije note ruže, palisandera te kardamona, a sam je parfem opisan kao ''aromatični začinski parfem z žene''. Kao i kod svih prethodnih parfema iz kolekcije Marc Jacobs bočica, baš kao i sam miris, dodatno dočarava dolazak proljeća.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Skies toaletna voda za žene 75 ml, 597,10 kn

2. Chloé Rose Tangerine

Toaletna voda Chloé Rose Tangerine je neodoljivi miris jedinstvene arome koji će vas pratiti tijekom cijeloga dana. Ovaj parfem možemo najjednostavnije opisati kao savršen spoj cvjetnih i voćnih mirisa među kojima su najistaknutije mandarina i ruža, a koji će biti idealni za sve dnevne prilike.

Chloé Rose Tangerine toaletna voda za žene 75 ml, 404,50 kn

3. Mugler Angel Nova

Koliko senzualnosti može stati u jedan orijentalni miris, otkrit će vam ženska toaletna voda Mugler Angel Nova. Vas i sve oko vas zaintrigirat će svojom mističnom aurom punom tajanstvenih zagonetki, a unatoč svemu tome, ovo će biti parfem koji ćete moći nositi svaki dan. Najistaknutije note su: malina, liči, damaščanska ruža te akigalawood i benzoin.

Mugler Angel Nova toaletna voda za žene 100 ml, 539,50 kn

4. Yves Saint Laurent Black Opium Illicit Green

Ako je vaš omiljeni zimski parfem klasični Black Opium, onda si ovoga proljeća svakako trebate priuštiti i proljetnu verziju tog popularnog parfema. Među mirisnim notama, istaknule su se kruška, smokva, kava te vanilija, a parfem je još opisan i kao ''cvjetno-voćni gurmanski spoj z žene''.

Yves Saint Laurent Black Opium Illicit Green parfemska voda za žene 75 ml, 870,00 kn

5. Dior Miss Dior Rose N'Roses

Ako volite staru verziju Miss Dior parfema, definitivno nećete ostati ravnodušni niti na ovu noviju inačicu koja je prava cvjetna eksplozija mirisa idealna za tople proljetne dane. Miks geranijuma, ruže i bijelog mošusa, istovremeno će biti i svjež i vrlo moćan, a vi ćete u trenutku imati osjećaj kako se nalazite na najmirisnijoj cvjetnoj livadi.

Dior Miss Dior Rose N'Roses toaletna voda za žene 100 ml, 723,00 kn