Posebno u toplijim ljetnim mjesecima, marame su odličan modni dodatak u kosi. Uz dobru maramu nije potrebno gotovo ni malo truda kako bi se postigla odlična modna kombinacija, a dodatan plus po pitanju marama je i velika dostupnost u gotovo svim HighStreet trgovinama. Za vas u nastavku donosimo modnu inspiraciju za frizure s maramom kao glavnim modnim adutom.

1. Marama u visokoj punđi

Kada kosa nije poslušna, čista ili kada jednostavno nemamo vremena za bilo što kompliciranije, kao odličan izbor dolazi marama omotana oko punđe. Kako se na kraju ne bi borili s viškom materijala koji prekriva veći dio kose, bolji su izbor marame manjih dimenzija.

2. Marama kao rajf

U posljednje vrijeme rajfovi sve više dobivaju na popularnosti te je tome trendu odlična alternativa upravo marama svezana kao rajf. Princip je jednostavan: sredina marame ide na donji dio glave (zatiljak), a krajevi idu na gornji dio gdje se lagano svežu u čvor dok preostalu tkaninu sakrijemo ispod dobivenog „rajfa“.

3. Marama u niskoj punđi

Jednako kao i s visokom punđom, marama odlično funkcionira i u niskoj punđi. Kod visoke punđe smo spomenuli manje dimenzije marame, ali kod niske punđe to nije slučaj. Čak što više, poseban štih ima višak materijala pušten da slobodno pada.

4. Marama u konjskome repu

Osim s punđama, marama se savršeno uklapa i u niski ili visoki rep. Bez obzira radi li se o ravnoj kosi ili su u pitanju lokne, marama nikako ne može biti dosadan ili neprimijećen modni dodatak u ovoj kombinaciji. Mali trik kod marame u kombinaciji s repom je izbacivanje šiški ili prednjeg dijela iz repa.

5. Retro marama

Marama preko kose, prekriženi krajevi ispod brade te lagani čvor iza vrata, recept su za trenutačni povratak u razdoblje filmskih diva i starog Hollywooda. Ovo je idealan stil gdje možete kombinirati različite uzorke na maramama koji će se posebno istaknuti u ovako svezanoj marami.