Sve popularniji Black Friday ili prevedeno Crni petak, sve nam se glasnije približava. Iako se mora priznati kako popusti, ali ni ludilo kod nas još nisu zavladali jednako snažno kao u Americi, ne možemo reći kako svako od nas neće (barem) na internetu taj dan pohoditi svoja najdraža shopping odredišta te pokušati ugrabiti odlične komade po super povoljnim cijenama. Iako službeno Black Friday počinje 29. 11., neki su dućani prvi krug popusta već završili. Kako uz najmanje muke i nepotrebnih troškova preživjeti ovogodišnji Crni petak saznajte u nastavku.

1. Bacite se na istraživanje

Prva stranica na koju naletite ne mora ujedno biti i najpovoljnija . Odlučite, barem približno, koji su to komadi koje si želite priuštiti ove godine te proučite nekoliko različitih stranica kako se ne biste skuplje "upecali" na neku od ponuda na koje prve naletite. Obratite pažnju na detalje i ne dopustite si brzopletost. Možete pogledati koji su to online dućani imali najbolje ponude prošle godine i neka vam oni budu glavna odredišta ove godine.

2. Email subscribe

Odlučite barem približno u kojim dućanima želite kupovati te se pretplatite na njihove mailove. Iako mailovi s HOT DEAL ponudama koje nam šalju dućani obično završe u spam-u, ispravite to do sljedećeg petka. Većina online dućana svojim najvjernijim kupcima svoje Black Friday ponude šalje direktno na mail i to na samome početku popusta.

3. Odredite budžet

Kako vas shopping groznica ne bi stajala previše, odredite iznos iznad kojega nećete trošiti. Nakon određenog iznosa, napravite popis stvari koje su vam potrebne te ih poslažite prema važnosti. Tako nećete pretjerati s konačnim iznosom i završiti sa s hrpom stvari koje ste kupili samo zbog "dobre ponude".

4. Online VS. Offline

Definitivno online. Izbjegnite gužvu, nervozu i ludnicu te obavite kupnju iz udobnosti vlastitog doma. Dodatan plus, online možete naletjeti na dodatne modele ili veličine koje uslijed gužve u dućanima možda ne bi ni primijetili.

5. Pronađite shopping partnera

Osim što je sve zabavnije u dvoje, može biti i od velike pomoći obavljati Black Friday shopping u društvu. Osim što se možete podijeliti u pretraživanju, društvo će svakako dobro doći kod prikupljanja iznosa za postizanje besplatne dostave.