Dok se polako pozdravljamo s ljetom, ispred nas je prijelazno razdoblje u kojem će, kao i uvijek, najveća dvojba biti što odjenuti. Topli dani i hladne večeri će često biti izazov upravo kod odijevanja, a kako bi se inspirirali i olakšali si odijevanja tijekom ovog prijelaznog razdoblja, donosimo ključne komade za prijelazno razdoblje s kojima ćete s lakoćom graditi slojeve koji su temelj za dane s promjenjivim temperaturama.

1. Midi haljine

Midi haljinevolimo tijekom čitave godine. Osim što se jednako dobro kombiniraju i uz visoku petu i patike, midi haljina će savršeno funkcionirati i uz neki komad pletiva koji lako može zamijeniti jaknu, a možete ga se lako riješiti ako zatopli. Naš prijedlog za ovo jesensko prijelazno razdoblje su midi haljine u kombinaciji s gležnjačama i maramama, s čijim se uzorcima možete poigrati bez ikakvih ograničenja.

2. Baloner

Prijelazna razdoblja najviše vole balonere jer, osim što su praktični i jednostavni za kombiniranje, dovoljno su elegantni da mogu spasiti baš svaku prijelaznu priliku. Najpopularniji su bež ili crni komadi, a ova sezona će dopustiti i kožne modele te modele u boji.

3. "Ravne" hlače

S klasicima nema greške pa tako ove prijelazne sezone možete biti sigurni s odabirom hlača ravnog kroja. Sve varijante hlača ravnog kroja dolaze u obzir, od kožnih modela pa sve do traperica, a ravni kroj hlača će posebno dobro stajati ženama s jačim donjim dijelom tijela jer će svaki eventualni nedostatak biti doveden u ravnotežu s ostatkom zahvaljujući samome kroju hlača.

4. Bluza s uzorkom

Bluze su uvijek dobar odabir kod igranja sa slojevima. Proljeće i ljeto ove godine su bili rezervirani za romantični cvjetni uzorak kao i pastelne nijanse, dok će ova jesen biti u znaku retro cvjetnog printa koji je apsolutni hit ove godine. Naš prijedlog za jednostavno, a efektno kombiniranje bluza je "nemarno" ugurana bluza u traperice skinny ili ravnog kroja.

5. Oversized sako

Oversized sako je jedna od najjednostavnijih, a najefektnijih kombinacija za prijelazno razdoblje. Osim što ga je moguće kombinirati uz sve gore navedene komade, oversized sako se odlično uklapa i u svaku priliku, sve od poslovnih sastanaka pa do ležernih šetnji. Kao uvod u jesen, odlično će poslužiti modeli s kariranim uzorkom.