Pandemija je definitivno uzdrmala sve industrije, a pošteđena nije ostala niti modna industrija. Ako trebate nekoliko trikova uz koje ćete se s lakoćom prilagoditi ovoj neobičnoj svakodnevici, bitno je znati neka osnovna pravila. U nastavku donosimo nekoliko trikova uz koje možete vrlo jednostavno i bez puno kompliciranja njegovati i stvoriti svoj prepoznatljivi stil u doba pandemije.

1. Basic komadi su sada ključni

Basic komadi poput traperica i bijelog T-shirta se uvijek trebaju nalaziti u svačijem ormaru jer su idealni kao baza za svaku modnu kombinaciju. Osim što su izvrsna baza, basic komadi se vrlo lako kombiniraju i s odjećom te modnim dodacima koje već imate u ormaru pa tako možete troškove odijevanja svesti na minimum.

2. Nemojte slijepo slijediti modne trendove

Iako svi volimo proučiti najnovije modne trendove, ne trebamo im se slijepo priklanjati. Uredu je kupiti nešto ako se uklapa u vaš stil, ali mijenjanje kompletne garderobe iz sezone u sezonu nema smisla. Kako bi izbjegli nepotrebne troškove, dobro je prije svakog odlaska u shopping sastaviti popis svih stvari koje su vam potrebne i zadati si barem okviran budžet.

3. Monokromatika

Najlakše ćete dobiti stylish modnu kombinaciju ako usavršite kombiniranje svih komada iste boje. Za početak se možete držati neutralnijih nijansi poput bež, bijele, smeđe ili crne, a eventualno modni dodaci mogu poslužiti za razbijanje monotonije.

4. Uložite u modne dodatke

Malo skuplja, ali kvalitetnija torba ili cipele će vam se uvijek isplatiti jer će vam služiti godinama, a uvijek će biti iskoristivi. Umjesto gomilanja torbica i jeftinih salonki, uložite u nešto dizajnersko i kvalitetnije što će iz godine u godinu dobivati na vrijednosti. Ako je vjerovati modnim prognozama, ove će godine apsolutni hit biti bijele cipele pa svakako obratite pažnju na to prilikom sljedećeg shoppinga.

5. Tamno plave traperice

Baš kao i sva tamnija odjeća, tamno plave traperice će vizualno suziti vašu figuru, a lako ćete ih kombinirati u raznim modnim kombinacijama. Pronađite model koji vam najbolje pristaje i imat ćete izvrsnu bazu za gotovo sve vrste prigoda godinama.