Slama, bambus te općenito prirodni materijali dominiraju ljetnom modnom scenom, posebno ako se u obzir uzmu cekeri. Idu na sve, dnevne i noćne varijante te su upravo iz tog razloga zasjeli na tron ljetnih modnih dodataka već nekoliko sezona. Gotovo da nema highstreet trgovine koja nije izbacila svoju verziju cekera, što rezultira mogućnošću biranja između raznih oblika, ukrasa te veličina. U moru izbora, pripazite na kvalitetu cekera jer po svemu sudeći, trend bi se mogao zadržati još koju sezonu.

1. Klasika

Za početak model koji je možda najrašireniji i najpopularniji. Idealan za plažu, ali i za uklopiti se u casual kombinaciju. Ovakvi cekeri izgledaju odlično kao oversized, ali isto tako i malih dimenzija.

2. Okrugli ceker

Također jedan od favorita koji sve češće dolazi i u obliku pismo torbe, ali i kao mješavina između cekera i košara torbe.

3. Košara ceker

Sve češći modni dodatak među trendsetericama, upravo je pletena torba u obliku košare. Na ovakve pletene torbe imuna nije ostajala niti slavna Jane Birkin koja je na neki način postala i zaštitno lice košara torbi kombiniranih s trapericama i nekim jednostavnim T-shirtom.

4. Ceker u obliku polumjeseca

Još jedan komad uklopiv uz gotovo sve. Ako su vam klasični prejednostavni, a niste za okrugli, pronađite se u zlatnoj sredini. Kao i kod svih drugih modela, kako bi se izbjegla monotonija i nemaštovitost, cekeri od prirodnih materijala izgledaju odlično ukrašeni maramom.

5. Pomponi ili personalizirane verzije

Cekeri su odličan izbor ako ste za DIY akcije. Stari ceker može biti kao novi uz nekoliko pompona ili trakica u boji. Na svu sreću, highstreet trgovine su se pobrinule da bez veselih i chic modela ne ostanu niti oni koji nisu najspretniji po pitanju DIY projekata, a na hrvatskom su se tržištu u nekoliko posljednjih godina pojavili i cekeri s pomponima koji su izrađeni s personaliziranim detaljima za svaku djevojku koja se odluči na njih.

6. Minimalizam i bambus

Jedinstven i ni malo dosadan dizajn, učinili su ovu torbu od bambusa it torbom već nekoliko sezona. Kao i gotovo sve do sada, torba je idealna za plažu i grad, a proizvođači su se također poigrali s veličinama pa svatko može pronaći nešto za sebe.

7. Pismo ceker

Manje, ali ništa manje efektne upravo su pismo torbe od slame ili drugih prirodnim materijala. Odlične za lude ljetne provode, podići će i najobičniju kombinaciju.