Iako teretana nije mjesto na koje dolazimo zbog mode, svi znamo kako se automatski osjećamo bolje ako dobro i izgledamo. Mali trikovi donose značajne promjene, a na što obratiti pažnju kada se zaputite na trening saznajte u nastavku.

1.Udobnost je prioritet

Kada je vježbanje u pitanju, postoji stvar koja ima prioritet iznad dobrog izgleda, a radi se o udobnosti. Što god da kupovali za teretanu, neka kriterij broj jedan bude udobnost te ono kako se vi osjećate u tom komadu odjeće. S obzirom na to da za teretanu najvjerojatnije nećete stvarati neke ekstravagantne kombinacije, najbolji su izbor neutralniji komadi koje ćete moći najviše međusobno kombinirati. Općenito, birajte komade koji će najbolje odgovarati vašem obliku tijela te koji neće biti preuski ni preširoki.

2. Pametno birajte materijale

Znojne mrlje nikada nisu poželjne, a to može biti poseban problem kod odlaska na trening. Osim što se treba pouzdati u moć dezodoransa, bitno je pametno birati materijale. Iako je pamuk poznat kao materijal koji "diše", za teretanu ga radije izostavite jer će previše lijepiti znoj za kožu. Bolji izbor će biti nešto od umjetnih materijala poput poliestera, najlona ili spandeksa koji će spriječiti vidljive mrlje od znoja te učiniti vježbanje ugodnijim.

3. Sportski grudnjak kao must have

Odabir dobrog sportskog grudnjaka trebao bi biti prioritet prije početka vježbanja. Loš, premali ili prevelik grudnjak koji nije namijenjen vježbanju može doprinijeti lošem držanju tijela, bolovima u leđima, a u konačnici i promjenama u izgledu samih grudi. Pronađite dobar vodič za odabir veličine grudnjaka i odaberite grudnjak s kojim ćete se osjećati najugodnije i najsigurnije.

4. Na putu za savršenom linijom

Preveliku nesigurnost zbog eventualnih nedostataka, moguće je sakriti nekim steznim komadom koji će pomoći zamaskirati i prikriti viškove koji mogu predstavljati problem sve dok se ne pojave prvi rezultati. Dobre tajice s visokim strukom mogu biti od velike pomoći s manjim nedostatcima, dok će dobre stezne gaćice ili bodi biti odlični kada je potrebna jača potpora.

5. Birajte boje

Svi mi volimo dobar trening, ali svatko se susretne s danima kada nedostaje malo poticaja. Iako su neutralne boje osnova i najlakše ih je kombinirati, dobro je imati par šarenih komada koji su spas u danima kada nedostaje motivacije. Odaberite šareni top, tajice ili tenisice koje će biti dobar poticaj za dane s manjkom motivacije.