Dobar parfem može upotpuniti svaku modnu kombinaciju, a note i mirisi se mijenjaju sa svakom sezonom. Ono što karakterizira ljetne parfeme su lagani i svježi cvjetni te voćni tonovi koji će biti idealni uz svaku morsku destinaciju te nam dati energiju i potrebnu svježinu. Jasmin, tuberoza, božuri, trešnje, uže i cvjetovi bergamota , ali i maline, crni ribizli, dunje i na kraju nezamjenjivi citrusi su savršen miks sastojaka za najpopularnije ljetne parfeme koji osiguravaju svježinu i slatkoću tih parfema. Kada tim glavnim, baznim mirisima dodamo drvene note, slanu morsku vodu ili vaniliju, nastaje recept za miris ljeta zatvoren u atraktivnoj bočici! Ako još nemate svoj omiljeni parfem za ovo ljeto, u nastavku donosimo nekoliko prijedloga.

1. Ženski ljetni parfem za ljeto 2022.: Bottega Veneta "Illusione"

Ime "Illusione" kod ovoga parfema nije slučajno nastalo. Mirisne note parfema podsjećaju na odmor i uživanje pored bazena tijekom ljetnih vrućina, a to je postignuto opojnim spojem mirisa cvijeta naranče, bergamota, crnog ribiza, smokve te masline. Ako već fizički ne možete ležati pokraj bazena s laganim štivom i koktelom pokraj sebe, neka vas barem miris vašega parfema približi toj iluziji. Parfem, osim u verziji za žene, možete pronaći i u verziji za muškarce tako da ovaj parfem možete staviti na popis poklona sebi dragih osoba.

Bottega Veneta Illusione parfemska voda za žene 75 ml, 984,90 kn

Bottega Veneta Illusione toaletna voda za muškarce 90 ml, 821,00 kn

Bottega Veneta Illusione Tonka Solaire parfemska voda za žene 50 ml, 589,00 kn

2. Ženski ljetni parfem za ljeto 2022.: Marc Jacobs "Daisy"

Sljedeći na redu je jedan od najljepših i najnježnijih cvjetnih ženskih parfema koji je idealan za sve ljetne dnevne prilike. Marc Jacobs "Daisy" parfemom dominiraju mirisi ljubičica, gardenije te jasmina, ali nikako ne smijemo zaboraviti niti na nevjerojatno mirisne šumske jagode i hrskavi crveni grejpfrut. Osim ljepote mirisa, svatko će biti očaran i ljepotom same bočice koja je također inspirirana cvijećem, a najbolji dodatak uz ovaj parfem za žene će biti lepršava ljetna haljina s cvjetnim uzorkom i modni dodaci od prirodnih materijala.

Marc Jacobs Daisy toaletna voda za žene 100 ml, 458,87 kn

Marc Jacobs Daisy Love Eau So Sweet toaletna voda za žene 100 ml, 478,33 kn

Marc Jacobs Daisy Skies toaletna voda za žene 50 ml, 581,40 kn

3. Ženski ljetni parfem za ljeto 2022.: Gucci "Bloom"

Ako ste ljubitelj cvjetnih aranžmana, ova dizajnerska bočica mora biti dio vaše mirisne kolekcije. Baš kao i prethodni parfem, Gucci "Bloom" je čisti cvjetni miks uz kojeg ćete u trenu imati pred očima vrt pun najrazličitijeg cvijeća u kojem dominiraju mirisi tuberoze, jasmina, orlovih noktiju i irisa. Parfem je nastao još 2017., ali zahvaljujući neodoljivom mirisu, do danas se razvilo i nekoliko različitih verzija ovog parfema te svatko može pronaći svoju idealnu verziju.

Gucci Bloom poklon set II. za žene, 568,70 kn

Gucci Bloom Ambrosia di Fiori parfemska voda za žene 100 ml, 1019,30 kn

Gucci Bloom Profumo di Fiori parfemska voda za žene 50 ml, 669,80 kn

4. Ženski ljetni parfem za ljeto 2022.: Calvin Klein "Euphoria"

Idealna kombinacija svježine i drvenih not, krije se upravo u ženkom parfemu Calvin Klein "Euphoria". Ovaj poznati ženski parfem je zamišljen kao buket egzotičnog cvijeća u kombinaciji s drvenim notama. Među mirisnim notama dominiraju miris nara, lotos te crna magnolija. Parfem je prezentiran i kao spoj svježine i ženstvenosti u urbanom izdanju tako da ćete ovaj parfem uklopiti za odlazak na posao, ali izvrsno prolazi i kod večernjih prigoda.

Calvin Klein Euphoria parfemska voda za žene 50 ml, 224,40 kn

Calvin Klein Euphoria Men deostick (bez alkohola) za muškarce 75 ml, 101,00 kn

5. Ženski parfem za ljeto 2022: Coco Chanel "Mademoiselle"

Kada se spomenu parfemski klasici, svi smo već čuli za kultni Chanel broj 5, a ako želite nešto kultno i jednako damski i elegantno u ljetnom izdanju, ne možete pogriješiti uz Coco Chanel "Mademoiselle" parfem. Cvijet naranče, bergamota i mandarine uz tragove ruže, jasmina, bijelog mošusa te vanilije su ono što ovaj parfem čine posebnim, a savršena ljetna kombinacija za ovaj cvjetno-voćni miks su lanena bijela košulju preko dana te satenska haljina tijekom večeri. Parfem se ukratko može opisati kao miris elegancije u ljetnom izdanju.

Chanel Coco Mademoiselle parfem za žene 7,5 ml, 1273,55 kn

Chanel Coco Mademoiselle parfemska voda za žene 35 ml, 898,30 kn

Chanel Coco Mademoiselle dezodorans u spreju za žene 100 ml, 411,50 kn